Trans seks işçisi gölde ölü bulundu!

Arkadaşlarının bulunması için polise başvuruda bulunduğu 4 gündür haber alınamayan trans seks işçisi Başak ölü olarak bulundu.
Trans seks işçisi  gölde ölü bulundu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Başak’ın bedeninde herhangi bir darp izi olmadığı belirtilirken tamamen çıplak olarak bulunduğu söylendi. Başak’ın bulunduğu Küçükçekmece Gölü’ne lk giden polis ekipleri ise ölümün şüpheli olduğunu ve ölümün yeni gerçekleşmiş olabileceğini belirttiler.

pembehayat'ta yer alan habere göre Salı gününden bu yana kendisinden haber alınamayan seks işçisi trans kadın Başak’ın cansız bedeni Küçükçekmece Gölü’nde bulundu. Göldeki balıkçılar tarafından fark edilen Başak’ın nasıl öldüğüyse henüz bilinmiyor.

4 gündür haber alınmayan seks işçisi trans kadın Başak’ın sevgilisi, kendisinden haber alamayınca arkadaşlarına haber vermişti. 3 gündür Başak’a ulaşmaya çalıştıklarını belirten trans aktivist Öykü Ay, bu sabah Adli Tıp Kurumu’na gitti.
Numara bırakmak için gittiği ATK’da Öykü Ay’a, kendisinden yaklaşık 5 dakika önce Başak’ın cansız bedeninin geldiği ve tespit etmesi gerektiği söylendi. Başak’ı tespit eden Ay “Bu sabah buraya arkadaşımızdan haber alırlarsa bize ulaşsınlar diye numaraya bırakmaya gelmiştim. Ama cansız bedenini teşhis etmek zorunda kaldım” dedi.

Trans aktivist Öykü Ay bu olayla ilgili olarak “Başak’ın ölümü şüpheli bir ölüm. Ülke gündemi bu kadar hassasken ve birçok olay yaşanırken devlet yetkilileri de bizleri güvence almak yerine seks işçiliğinin suç kapsamına alınmasını tartışıyor.

Ülkenin gerginliği direkt olarak biz transları etkiliyor. Seks işçiliği yapan translar nefretin direkt hedefi haline geliyor. Seks işçiliğinin yasaklanması da hayatlarımızı tamamen mahveder. Böyle bir durumda sokaklarda hiçbir güvencemiz kalmaz ve saldırılara seks işçiliği bahane edilerek daha da açık hale getiriliriz. LGBTİ’lerin tamamı seks işçiliği yaptığı gerekçesiyle şiddete maruz kalır. Böyle bir süreçte translar her gün katledilirken bir de böyle bir tartışma yürütmek akıl karı değil.

Asıl tartışılması gereken başta biz translar olarak bütün LGBTİ camiasının nasıl korunmaya alınması gerektiği olmalı. Translara yönelik saldırılar artarken her gün bir transın ölüm haberini alıyoruz. Bunlar göz önünde bulundurulmalı” dedi.

Öykü Ay, Başak’ın ailesinin cenazeyi almaya geldiğini belirtti. Başak, Küçükçekmece’de ailesi tarafından defnedilecek. Ancak aile hiçbir transın cenazeye gelmesini istemediklerini belirtti.

Ay, aynı zamanda otopsi raporunun henüz çıkmadığını ve Başak’ın bir cinayete kurban gidip gitmediğini bilmediklerini belirtti.

Vehaber Menu