Sivas'ta insanların yakılmasını kutlayan kişi Saadet Partisi başkanı oluyor!

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu, 30 Ekim'deki kongrede Madımak Katliamı sırasında Sivas Belediye Başkanı olan ve saldırganlara 'gazanız mübarek olsun' diye seslenen Temel Karamollaoğlu'nun genel başkan adayı olduğunu açıkladı.
Sivas'ta insanların yakılmasını kutlayan kişi Saadet Partisi başkanı oluyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu, 30 Ekim'deki kongrede Temel Karamollaoğlu'nun genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

Saadet Partisi'nin tek liste ile gireceği kurultay'da mevcut genel başkan Mustafa Kamalak aday olmayacak ve yeni genel başkan 30 Ekim 2016 tarihinde yapılacak kurultay ile Temel Karamollaoğlu olarak belirlenecek.

 

MADIMAK'TA PARMAĞI VAR!

2 Temmuz 1993'te medyana gelen ve 35 kişinin yanarak can vermesine neden olan Madımak Katliamı sırasında dönemin Sivas Belediye Başkanı olan Temel Karamollaoğlu, katliam sırasında otelin önündeki saldırganlara "gazanız mübarek olsun" diye seslenmesiyle tanınıyor. 2012 yılında Zaman Gazetesi'ne konuşan Karamollaoğlu güvenlik zaafiyetinden yakınırken Sivas'taki katliamcı kitleyi galeyana getirmek için elinden geleni yapmış, belediyenin olanaklarını sunmuştu.

Karamollaoğlu, 2011'de çıktığı bir televizyon programında, Sivas'ta can verenlerin "yanarak değil, dumandan boğularak öldüğünü" iddia etmiş ve "gazanız mübarek olsun" sözünün aslında "dil sürçmesi" olduğunu savunmuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü