Fırat Anlı, Ayla Akat ve Gültan Kışanak tutuklandı

Eski HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Eş Başkan Fırat Anlı ve Gültan Kışanak tutuklandı.
Fırat Anlı, Ayla Akat ve Gültan Kışanak tutuklandı
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Diyarbakır'da haklarında yürütülen soruşturma kapsamında 5 gün önce gözaltına alınan ve dün ilk kez avukatları ile görüştürülen Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Anlı ve Kışanak, sevk edildiği mahkemece "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

5 gün sonra avukatları ile görüştüler

Diyarbakır’da gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, dün haklarındaki 5 günlük kısıtlılık kararının kaldırılmasından sonra avukatları ile görüşmüştü.

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kışanak ve Anlı’nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle demişti:

"İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak’ın ifadesini emniyet, Anlı’nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi."

Ayla Akat Ata tutuklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanakve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto eden 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski vekil Ayla Akat Ata ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin de bulunuyordu. Ata da sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü