Ahmet Şık: AKP bir mafyadır

Gazeteci Ahmet Şık, 'AKP menfaat temelli bir mafyadır, kitaplara konu olan, filmlerde izlediğiniz, çeşitli davalarda konu edilen mafyatik suçların hepsini AKP yapıyor' dedi.
Ahmet Şık: AKP bir mafyadır
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonla ilgili BirGün'e konuşan gazeteci Ahmet Şık, "AKP bir mafyadır. Menfaat temelli bir mafyadır, kitaplara konu olan, filmlerde izlediğiniz, çeşitli dava dosyalarında söz konusu edilen mafyatik suçların hepsini AKP yapıyor" dedi.

"Mafyaya karşı mısın, değil misin, değer bunun üzerinden dönecek artık" diyen Ahmet Şık, "mevzu sadece Kürtlerle Cumhuriyet ya da o bu değil" şeklinde konuştu.

Ahmet Şık, "Türkiye'de neoliberal bir diktatörlük var" diye belirterek, "başında alaturka bir Führer var,reis diye kodlamışlar, ırkçılık temelli bir milliyetçilik, bolca mezhepçilik üzerinden bir din tüccarlığıyla neoliberal bir diktatörlük kuruluyor" dedi.

Şık açıklamasında "bu iş burada bitmeyecek. Dün Kürtler, bugün Cumhuriyet, yarın size gelecekler. Bugün sessiz kalan herkes için olacak" sözlerini kullandı.