Rusya'dan Halep'teki cihatçılara: Türkiye'ye gidin

Rusya, Doğu Halep'teki cihatçılara İdlib ya da Türkiye'ye çekilme çağrısı yaptı.
Rusya'dan Halep'teki cihatçılara: Türkiye'ye gidin
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Suriye'nin Halep kentindeki militanlara 4 Kasım'da uygulanacak 'insani mola' sırasında kenti terk etmeleri çağrısında bulundu.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Gerasimov, "ABD'li meslektaşlarımızın muhalifleri teröristlerden ayıramamaları nedeniyle Halep'teki silahlı yapıların liderlerine doğrudan seslenip askeri eylemlerine son vermeleri ve silahları ile birlikte kenti terk etmeleri için çağrı yapıyoruz" dedi.

Gerasimov'un aktardığına göre militanların kenti terk edebilmeleri için iki koridor açık bir biçimde bekletiliyor Nitekim Suriyeli hükümet güçlerinin ve askeri araçların bu koridorlardan çekildiğini belirten Gerasimov, koridorlardan birinin Türkiye sınırına, diğerinin de İdlib kentine doğru gittiğini söyledi.

Gerasimov Halep'teki geri kalan altı koridorun ise sivillerin kentten ayrılması ve hasta ile yaralıların tahliyesi için kullanılacağını hatırlattı. Rus yetkililerin 'insani mola' olarak adlandırdıkları uygulama 4 Kasım'da yerel saat ile 09.00-19.00 arasında geçerli olacak.

Vehaber Menu