Malatya'da 36 kişi hastanelik oldu!

Malatya'da henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenle 36 kişi hastaneye kaldırıldı.
Malatya'da 36 kişi hastanelik oldu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Malatya'da kaynağı belirlenemeyen ve özellikle bir mahallede yaygın olan gaz kokusu endişe yaratırken, sızıntıdan etkilenen 16'sı çocuk 36 kişi hastanelere kaldırıldı. 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yeşiltepe ve İnönü Mahallerinde hissedilen ağır koku polisi ve 112 sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Kimyasal bir maddeden kaynaklandığı sanılan koku 155 Polis İmdat ve 112 sağlık ekiplerinin telefonlarını kilitlerken, vatandaşlar soludukları havada biber gazına benzer koku algıladıklarını vurguladı. Doğalgaz kaçağı ihtimaline karşı harekete geçen yetkililer, yaptıkları araştırmadan sonra herhangi bir gaz kaçağının olmadığı sonucuna ulaştı. Tüm araştırmalara rağmen bir bölgede insanları rahatsız eden kokunun kaynağı bulunamadı. 

Yeşiltepe mahallesinde etkili olan kokudan etkilenerek rahatsızlanan 16'sı çocuk 36 kişi hastanelere kaldırıldı. Ambulanslar ve afat ekipleri alarma geçerken, hastanelerin acil servisleri kokudan rahatsızlananlarla doldu.

Bu arada kokunun kaynağıyla ilgili bir olası protesto gösterilerine karşı polisin kullanacağı biber gazı stoklarındaki sızıntı olabileceği iddiaları da ortaya atıldı. Gaz sızıntısının kaynağının belirlenmesi için görevliler araştırmalarını sürdürüyor.

DHA

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü