Dedetepe Ekolojik Yaşam Çiftliği'nin sahibinden vegan vicdani retçiye tehdit

Dedetepe Ekolojik Yaşam Çiftliği'nin sahibi Erkan Alemdar, vegan vicdani retçiyi askere aldırmakla tehdit etti.
Dedetepe Ekolojik Yaşam Çiftliği'nin sahibinden vegan vicdani retçiye tehdit
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-02-02 05:34:51    

Dedetepe Ekolojik Yaşam Çiftliği'nde çalışan vegan vicdani retçi M.T., Dedetepe Ekolojik Yaşam Çiftliği'nin sahibi Erkan Alemdar  tarafından zorla askere aldırmakla tehdit edildi.

M.T bir süre önce vegan olduğu gerekçesiyle askerliği reddettiğini açıklamıştı.

Dedetepe Ekolojik Yaşam Çiftliği'nde çalışan ve kendisine mobbing uygulandığını açıklayan M.T., buna karşı çıktığı için tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını, günlük çalışma bedeli, yemek ve konaklama gibi anlaşmaların yerine getirilmediğini belirtti. M.T.,  Vicdani ret hakkının temel insani bir hak olduğunun altını çizerek kimseden ve hiçbir şeyden kaçmadığını söyledi. M.T., 'Vicdani reddimi basın açıklaması yoluyla duyurdum, bu ihbara bir anlam veremiyorum' dedi.

 

BİRAZ ÖNCE JANDARMAYA BİLDİRDİM KAÇAK OLDUĞUNUZU

Dedetepe Ekolojik Yaşam Çiftliği'nin sahibi Erkan Alemdar'ın M.T'ye gönderdiği mailde 'jandarmaya kaçak olduğunuzu bildirdim' diyerek tehdit ettiği ve mailde küfür ve hakaretlere yer verdiği görüldü.

 

ÇİFTLİKTEN ÇOK SAYIDA KİŞİ AYRILMA KARARI ALDI

Yaşanan gelişmelerin ardından çiftlikte bulunan çok sayıda kişi çiftlikten ayrılma kararı aldı.

Ayrılan gruptan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Dostlar selam,

Dün öğle saatlerinde ben ve diğer gönüllü arkadaşlarım Dedetepe Çiftliğinden üzerimizdeki kurumsal baskı nedeniyle ayrılma kararı aldık.

Dedetepe Fullmoon Ecofest ekinliği Yeşim'in projesidir ancak harcadığım zaman, enerji ve kişisel bağlantıları göz önüne aldığımızda festivalin Facebook ayağını iptal etmeye karar verdik..

Sanırım festival bir şekilde yapılacaktır ancak ben ve dostlarım artık bu oluşumun bir parçası değiliz daha da önemlisi dostlarımı böylesine huzursuz bir ortamda ağırlamak istemedim.

Yakaladığımız bu güzel enerjiyi kaybetmemek adına bir arada kalmaya karar verdik, bizim için yeni bir hayat başlıyor.

Sevgiyle

Vehaber Menu