Meclis'te ByLock atışması

Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam AKP ve CHP arasında FETÖ ve By-Lock atışması yaşandı.
Meclis'te ByLock atışması
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

TBMM Genel Kurulu’nda dün akşam AKP ve CHP arasında FETÖ ve By-Lock atışması yaşandı.

ANKA'daki habere göre, Genel Kurul’da yaşanan atışma tutanaklara şöyle yansıdı:

AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ MEHMET NACİ BOSTANCI: Sayın konuşmacı, "AK PARTİ'nin içinde belediye başkanları, vesair görevlerde bulunanlar, milletvekilleri yok mu FETÖ örgütüyle bağlantılı?" tarzında bir ifade kullandı. Hangi milletvekilinin bu FETÖ örgütüyle bağlantılı olduğuna dair böyle genelgeçer değerlendirmeler değil, doğrudan isim vererek konuşması yerinde olur. Aksi hâlde bu tür iddialar lüzumsuz siyasi spekülasyon, niyet ve kastın ötesinde, esasen sonuç olarak FETÖ'yle mücadele eden AK PARTİ'ye zarar verme kastına yönelik FETÖ'yle aynı mecraya düşen bir mahiyet kazanır. O bakımdan ne söylüyoruz ne iddia ediyoruz, arkasını nasıl dolduruyoruz bunlar son derece önemli. Hem byLock'çu maylokçu birtakım laflar edeceksiniz, gel, kim, söyle dendiğinde susacaksınız, "Vekil" diyeceksiniz sonra susacaksınız, bu kabul edilemez, birincisi bu.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY: Sayın Bostancı, sizi çok aklı başında bulurum yani bu konuştuklarınıza kendiniz inanıyor musunuz? Matematiksel olarak, mantık olarak FETÖ'nün Adalet ve Kalkınma Partisine -bu, darbecilik anlamında da- sızmamış olması mümkün mü? Ben, geçen bir yerde söyledim, matematiksel olarak bize sızmamış olduğunu söyleyemem dedim. Ben bu kadar dürüst ve samimi bunu söyledim. Siz niye söylemiyorsunuz? ByLockçu bakanlara gelince… Allah, bizim şahdamarı kadar yakın, değil mi?

MEHMET NACİ BOSTANCI: Hepimizin.

ENGİN ALTAY: Yani, affetmez. ByLockçu Hükûmet üyesi olduğuna dair kamuoyunda geniş bir kanaat var. ByLockçu…

BAŞKAN: Tamamlayalım Sayın Altay.

ENGİN ALTAY: Ya, bu virüs her yere sızmıştır. Bunu cesurca söylemeniz lazım. "Bizde yok, bizde yok." diyerek bu işten sıyrılamazsınız. Ben bizde yok demiyorum. Dürüst olun. Dürüst değilsiniz diye demedim yalnız. Bu bir sataşmaya girer, onu da söyleyeyim.

Yalnız bir şey söyleyeceğim asıl: Yani, Cumhurbaşkanlığına sızmış bir örgütün Adalet ve Kalkınma Partisinin il, ilçe teşkilatlarına, belediye meclislerine sızmamış olduğunu iddia etmek gülünç bir iddia olur.