ODTÜ'de güvenlik alarmı!

ODTÜ Genel Sekreterliğinden öğrenci ve akademisyenlere ulaştırılan e-postada 'güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı' duyuruldu. Duyuruda, Ankara'da ve üniversitelerde güvenlik hassasiyeti oluşabileceği belirtildi.
ODTÜ'de güvenlik alarmı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ODTÜ Genel Sekreterliği, bugün akademisyen ve öğrencilere gönderdiği mailde üniversitede güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını duyurdu.

ODTÜ'nün gönderdiği maili aynen aktarıyoruz:

Ülkemiz ve Ankara ili genelinde ve Üniversiteler özelinde güvenlik hassasiyetlerinin oluşabileceği değerlendirildiğinden 11 Kasım 2016 tarihinden itibaren Üniversitemiz yerleşkesinde geçici bir süre icin genel güvenlik tedbirleri bir üst seviyeye çıkarılacaktır.

Yerleşkeye giriş ve çıkışlarınızda yapılabilecek kontrollerdeki sürenin dikkate alınması günlük çalışma planınızı kolaylaştıracaktır.

Aşağıda belirtilen hususların uygulanması konusunda giriş kapılarında ve yerleşke içerisinde görevli personele yardımcı olunması için gereğini bilgilerinize sunarım. Anlayış ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımla
Doc. Dr. Türker Özkan
Genel Sekreter Vekili

1. Tüm taşıt pulu olan araçlarda kimlik kontrolu yapılacaktır. (akademik ve idari taşıt pulu olan araçlar dahil) Üniversitemizle ilgili kimlik kartı gösteremeyen kişilerin yerleşkeye girişine izin verilemeyecektir. Ancak kimlik kartı olmayan Üniversite personelimizin 1. derece yakınlarının İç Hizmetler Müdürlüğüne https://cardinfo.metu.edu.tr/ adresinden başvuruda bulunması halinde kimlik kartı verilebilecektir.

2. Yerleşkeye ziyaretçi olarak gelen kişilerin akademik ve idari personelimiz tarafından önceden giriş kapılarına dâhili hat telefon ile veya https://metupass.metu.edu.tr adresinden bildirilmesi durumunda kimlik karşılığında günlük misafir kartıyla girişine izin verilecektir. Kapılara bildirilmeyen ziyaretçilerle ilgili giriş kapılarından ziyaretine gelinen kişi telefonla ayrıca aranmayacaktır.

3. Öğrenci ziyaretçilerinin (birinci derece yakını anne-baba-kardeş-es) öğrenci yanında olması koşuluyla kimlik karşılığında günlük misafir kartı ile girişine izin verilecektir.

4. Diğer üniversitelerin akademik personeline kimlik karşılığı (nüfus cüzdanı/ehliyet) günlük misafir kartıyla giriş izni verilecektir.

5. Kütüphane kullanım izinleri ihtiyaç halinde süreli olarak kısıtlanacaktır.

6. Taşıt pulu aracın ön camına yapıştırılması zorunludur. Taşıt pulunun, araç plakası ve verilen kişinin kimliğiyle uyumlu olmaması durumunda tutanak ile taşıt pulu alınacak ve aracın girişine izin verilmeyecektir.

7. Ihtiyaç halinde ve güvenlik personelimizin gerekli gördüğü durumlarda, araçların girişine; bagajın ve araç altının ayna ile kontrolü yapıldıktan sonra izin verilecektir.

8. Seçkisiz ve rastlantısal olarak el dedektörleri ile yaya girişlerinde üst araması yapılacaktır.

9. Bölüm başkanlıkları tarafından mesai dışı calışma izin listelerinin (akademik-idari-öğrenci kimlik bilgileri) günlük /haftalık veya dönemlik olarak İc Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilmesi gerekmektedir. Calışma izin belgesi olmayan kişilerin calışmalarına izin verilmeyecektir.

10. Mesai dışı saatlerde ders yapılmayan amfi ve dersliklerin bölüm başkanlıklarınca kilitlenmesi gerekmektedir.

11. Seminer, sempozyum, calıştay, toplantı vb. faaliyetlerin en az üç iş günü önceden yazılı olarak Genel Sekreterliğe bildirilmesi ve yerleşke dışından gelecek katılımcı listesinin yazı ekinde gönderilmesi gerekmektedir.

12. Kültürel etkinliklerin mesai saatleri içerisinde yapılması ve katılımcı listesinin (en az üç is günü öncesinden) Genel Sekreterliğe gönderilmesi gerekmektedir.

13. Taşıt pulu olan ve olmayan mezun araçlarının giriş saatine kısıtlama getirilmistir. Hafta içi günlerde saat 09.00-19.00, hafta sonu günlerde saat 10.00-17.30 arası giriş yapılması ve saat 21.00 itibariyle yerleşkeden çıkılması gerekmektedir.

14. Mesai dışı saatlerde bölümlerde calışma yapılmayan durumlarda bölüm ve diğer otoparklarda aracların bırakılmaması gerekmektedir.

15. Taşıt pulu olup, araç değisikligi vb. nedenlerle plaka ve bilgi güncellemesi yapmayan tüm mensuplarımızın taşıt pulu güncellemesi yapması gerekmektedir. Aksi takdirde taşıt pulu giriş kapılarında tutanak ile alınacaktir.

16. Sportif faaliyetler (tenis, yüzme, voleybol, basketbol vb.) için gelen misafirlerin araç ile girişleri durumunda taşıt pulu almaları gerekmektedir. Taşıt pulu olmayan araçların girişlerine izin verilmeyecektir.

17. Üniversitemiz personel semt servislerinde araç sürücüleri tarafından kimlik kontrolü yapılacaktır. Ayrıca gerekli görüldüğü durumlarda yerleşkede ve giriş kapılarında kimlik kontrolü yapılacaktır.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü