Yunanistan Savunma Bakanı: Mustafa Kemal İzmir'de katliam yaptı

Kammenos: Erdoğan rejimi kendi görüşüyle çelişen 55 bin kişiyi hapse attı.
Yunanistan Savunma Bakanı: Mustafa Kemal İzmir'de katliam yaptı
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Yunanistan'da hükümetin küçük ortağı olan Bağımsız Yunanlar (ANEL) Genel Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos partisinin üçüncü kongresinde konuştu.

İç siyasetin yanında Erdoğan'ın açıklamalarıyla Yunanistan'da yeniden asli gündem maddelerinden biri haline gelen Türkiye ve Erdoğan'a Kammenos da konuşmasında yer verdi. Bugün yine "3 milyon sığınmacıyı Avrupa'ya gönderirim" açıklamaları ile Yunan medyasında geniş yer bulan Erdoğan'a değinen Kammenos, Türkiye'nin saldırgan olarak adlandırdığı politikalarını eleştirirken Türkiye'nin demokrasisinin zayıfladığını belirtti ve Tayyip Erdoğan'ı "Erdoğan rejimi kendi görüşüyle çelişen 55 bin kişiyi hapse attı" diyerek suçladı. Lozan tartışmalarına Yunanistan için tanıdık bir tema üzerinen yaklaşan Kammenos, İzmir'in "Yunan geçmişine" göndermede bulunurken Lozan'ın tartışmaya açılmasının sonuçlarını hatırlattı ve "Mustafa Kemal ve Türkler İzmir'de katliam yaptı." ifadesini kullandı.

Kammenos konuşmasında ABD'de başkan seçilen Trump'a da övgülerde bulundu. Kammenos, ayrıca kongreye hükümet ortağı SYRIZA'dan katılan Nikos Pappas ile samimi görüntüler verdi.