Sadaf Taherian: İş görüşmesinde imam nikâhı teklif ediyorlar

Başı açık fotoğrafını Instagram hesabından paylaştığı için İran’da oyunculuk yapması yasaklanan ve İstanbul’a gelen oyuncu Sadaf Taherian’la HT Hayat’tan Pınar Aksu konuştu.
Sadaf Taherian: İş görüşmesinde imam nikâhı teklif ediyorlar
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sadaf Taherian kimdir?

28 yaşındayım. Tahran Üniversitesi’nde mimarlık ve mühendislik okudum. 19 yaşından bu yana oyunculuk dersleri alıyorum. İran’da sinema, TV filmleri ve dizilerde rol aldım. Olanları biliyorsunuz. İran’da oyunculuk yapmam yasaklandı. İstanbul’a geldim.

Oyunculuk yapman neden yasaklandı?

Instagram’da hicapsız bir fotoğraf paylaştığım için oyunculuk yapmam yasaklandı. Halkın tepkisi de üzerine geldi. Oynayacağım projeler iptal oldu. Zor bir durum anlayacağınız. Sadece işimi yapmak isterken böyle bir tepkiyle karşılaştım.

Neden İstanbul’a gelmeyi tercih ettin?

Bir yıldır İstanbul’dayım. Buranın İran’a göre daha serbest olacağını düşünüyordum ama öyle değil.

Neden böyle düşünüyorsun?

Burası bazı konularda serbest ama her konuda değil. Ben serbest yaşamak için ülkemi terk etmedim. Sadece işimi yapmak istedim. Burada şartların farklı olduğunu düşündüm ama iş görüşmesi yapmak için birilerini tanımak gerekiyor. Oyunculuk yapmak isteğiyle gittiğimde “Sevgilim ol, arkadaşım ol” gibi tekliflerle karşılaşıyorum.

Durum İran’da farklı mı?

Aslında İran’da da aynı. İran’dan çıktığım zaman oradaki sinema sektörünün pis olduğunu düşünüyordum. İş görüşmesine gittiğimde “İmam nikâhı kıyalım”, “Sevgilim ol” gibi teklifler geliyordu. Burada farklı olacağını düşündüm ama aynı şeyler burada da var...

Türkiye’de mutlu musun?

Hayır değilim. Buranın farklı olacağını düşünerek yanılmışım. Oyunculuk yapamıyorum. Modellik yapamıyorum. Aynı tekliflerle karşılaşmaktan sıkıldım. Bir iş yapacaksam birilerini tanımam gerekiyor. Ve insanlar çok önyargılı. Benim de özgüvenim kırılıyor. 3 kez Türkçe kursuna başladım ve başarılı olamadım. Güvenim kırıldı diyebilirim.

Bağımsız filmlerde oynamayı düşündün mü?

Başrol ya da yan rol gelseydi oynardım. Ama hiçbir teklif gelmedi.

Beğendiğin Türk yönetmen var mı?

Pek Türk yönetmen bilmiyorum aslında. İran’da Türk sinemasından ziyade Türk dizileri biliniyor. Özcan Deniz’in filmlerini ve dizilerini çok beğeniyorum. Çocukluğum onun dizilerini izleyerek geçti.

Türkiye’de nasıl para kazanıyorsun?

Ailem beni destekliyor. Sponsorlardan az bir meblağ kazanıyorum. Oyunculuk adına teklif gelmezse başka işler yapmayı deneyeceğim.

SOKAKTA BAŞIM HEP ÖRTÜLÜ

Instagram’daki hicapsız fotoğrafını bilerek mi paylaştın?

O fotoğrafı paylaştığımda ülkede bile değildim. Sokakta başım hep örtülü zaten... Ben sağlam ve sağlıklı yaşıyorum. Sağlam yaşamak hicapla ilgili değil. Burada da oyuncular dizilerde öpüşüp aynı yatağa giriyorlar. Instagram’da başı açık fotoğraf paylaşmak ise ahlaksızlık oluyor!

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü