IŞİD Şii hacıları vurdu: 80 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'a 120 kilometre mesafedeki bir köydeki benzin istasyonuna yakın bir alanda bomba yüklü araç saldırısı sonucu 80 İranlı Şii hacı hayatını kaybetti.
IŞİD Şii hacıları vurdu: 80 ölü
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Irak'ın başkenti Bağdat'a 120 kilometre mesafedeki bir köydeki benzin istasyonuna yakın bir alanda bomba yüklü aracını havaya uçuran bir saldırgan, kendisiyle birlikte 80 İranlı Şii hacıyı öldürdü. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Sputnik Türkiye'nin Reuters'in haberinden aktardığına göre Irak'ın başkenti Bağdat'a 120 kilometre mesafedeki bir köyün içindeki benzin istasyonu ve kalabalık bir cafenin yakınında gerçekleştirilen saldırıda 80 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

AFP ise hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun İranlı Şii hacılar olduğunu ve Şiiler tarafından kutsal kabul edilen Kerbela şehrine düzenlenen hac ziyaretinden dönmekte olduklarını belirtti.

Bombanın patladığı esnada bu hac ziyaretinden dönen hacıların mola vermiş oldukları kaydedildi.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney geçen yıl Suudi Arabistan'da yaşanan hac faciasından sonra İranlıların, Suudi Arabistan yerine Kerbela'ya giderek de hacı olabileceklerine dair bir fetva yayınlamıştı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü