Wikileaks, Berat Albayrak'ın e-postalarını yayımladı

Wikileaks, RedHack tarafından ele geçirilen Berat Albayrak e-postalarını arama motoru ile birlikte yayımladı.
Wikileaks, Berat Albayrak'ın e-postalarını yayımladı
2016-12-05 18:30:04   Güncelleme: 2016-12-06 08:54:16    

ABD'nin gizli diplomatik yazışmalarını yayımlamasıyla ünlenen Wikileaks, Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a ait e-postaları yayımladı.

Daha önce RedHack tarafından ele geçirilen e-postaların yüklendiği Google Drive ve Dropbox, devlet tarafından erişime kapatılmıştı.

Nisan 2000 - 23 Eylül 2016 tarihlerini kapsayan 57.934 adet e-posta, Albayrak'ın kişisel e-posta hesabından gönderilmiş.

Wikileaks tarafından yapılan açıklamada, e-postaların Albayrak'ın adı İŞİD ile petrol ticareti yapmakla anılan Powertrans gibi çeşitli şirketlerle ilişkisini gösterdiği savunuluyor.

Albayrak'ın bu şirketle olan temasını gizlemeye çalıştığı da, Wikileaks açıklamasında dikkat çekilen noktalardan bir tanesi.

Bir e-postada, Albayrak avukatıyla Powertrans'a olan bütün bağlarını kamusal olarak inkar etmeyi tartışıyor. Avukat 'Müvekkilim Sn. Berat Albayrak’ ın adı geçen şirketle hiçbir bağlantısı kalmamıştır' yazılı bir ifade önerdiğinde Albayrak onu 'Bu ne demek? Hiçbir şekilde benim bu şirketlerle ilişkim yok' diyerek 'düzeltiyor'.

Açıklamada, AKP'nin kurduğu troll ordusu hakkında e-postaların da sızıntının içerisinde yer aldığı söyleniyor.

Yine Albayrak'ın, Ocak 2016 tarihli bir e-postada, cemaate bağlıyken el konan İpek Medya'nın sahiplerini geri verilmesini engellemek ve bunun yandaşlara satılmasını sağlamak için lobi yaptığı iddia ediliyor.

Wikileaks açıklamasında, AKP'nin Kür siyasetine yönelik baskıları 'Türkiye devletinin Kürtlere yönelik politik soykırımı tekrar başlatması' olarak nitelendiriliyor.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü