Meteoroloji'den İstanbul'a kar uyarısı

İstanbul'da dün yağmur şeklinde başlayan yağışlar bugün itibari ile karla karışık yağmur ve kar yağışına dönecek.
Meteoroloji'den İstanbul'a kar uyarısı
2016-12-13 08:36:36   Güncelleme: 2016-12-13 08:36:36    

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kar uyarısı yaptı. İstanbul'da dün yağmur şeklinde başlayan yağışın bugün öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor' denildi.

'Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor' denilen açıklamada, 'Ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm'ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

'Bugün (12.12.2016 Pazartesi) akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar, kıyılarda yağmur şeklinde başlayacak yağışların, yarın (13.12.2016 Salı) akşam saatlerinden itibaren kıyılarda da karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, bölgede (Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop) kuvvetli olarak 10 - 20 cm, yüksek kesimlerde ise 20 -50 cm) kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor. Yağışın meydana getirebileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'


DHA

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü