Meslek liselilere sınavsız geçiş hakkı kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, meslek lisesi mezunlarının meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş hakkının kaldırıldığını belirterek, 'Her şey üniversite değil, hedefimiz sektörlerin arzuladığı iş gücünü oluşturmak' dedi.
Meslek liselilere sınavsız geçiş hakkı kaldırıldı
2016-12-13 16:01:32   Güncelleme: 2016-12-13 16:01:32    

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun ile meslek yüksekokullarına sınavsız geçişin kaldırıldığını belirtti.

Buna göre artık öğrenciler sınavsız geçiş imkanından yararlanamayacaklar. 

'HER ŞEY ÜNİVERSİTE DEĞİL, HEDEFİMİZ SEKTÖRÜN ARZULADIĞI İŞ GÜCÜNÜ OLUŞTURMAK'

Gülay, meslek yüksekokullarına sınavsız geçişin mesleği eğitimde devamsızlık oranları ve akademik başarıyı doğrudan etkilediğini belirterek, 'Öğrenciler emek verecek, sınava girecek ve karşılığını alacak. Her şey üniversiteye girmek değil. Ana hedefimiz sektörün aradığı, arzuladığı iş gücünü oluşturmak'' dedi.

Gülay, açıklamalarına şu şekilde devam etti: 'Öğrencilerimizin (meslek liseleri) yüzde 50'ye yakını açık öğretim fakülteleri, sınavsız meslek yüksekokulu ile üniversiteye gidiyordu. İş gücüne katılım oranı yüzde 57'lerdeydi. Hedefimiz iş gücüne katılım oranını daha yukarıya çekmek ve üretime yönlendirmek.'

Yapılan açıklamaya göre düzenlemenin gelecek yıldan itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Vehaber Menu