Aden'de 11 başı kesilmiş ceset bulundu

Yemen'in güneyinde, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından desteklenen milis güçlerinin kontrolünde bulunan Aden'de 11 adet başı kesilmiş ceset bulundu.
Aden'de 11 başı kesilmiş ceset bulundu
2016-12-14 23:30:09   Güncelleme: 2016-12-14 23:30:09    

2015 Temmuz ayında Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından desteklenen devrik Yemen lideri Mansur Hadi yanlısı güçlerinin ve yine koalisyon tarafından desteklenen Güney Direnişi'ne bağlı milislerin kontrolüne geçen bulunan Aden bölgesine Ensar uş-Şeria (Arap Yarımadası El Kaide'si) saldırıları devam ediyor.

Halihazırda Yemen'in doğusunda Hazramut ve yine Yemen'in güneyinde ve Aden'in doğusunda kalan Mukalla gibi bölgeleri elinde tutan El Kaide ve IŞİD militanları, hemen hemen 1 senedir bölgede Husi güçlerine ve koalisyon güçlerine yönelik saldırılarını hız kesmeden sürdürüyor.

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayından beri aralıksız çatışmalara ve bombalı saldırılara sahne olan Aden'de karışıklık, El Kaide ve IŞİD'in de denkleme girmesiyle daha da arttı.

Mısır merkezli Al-Ghad Al-Arabi ajansında yer alan habere göre, dün Aden'in 15 kilometre kuzeybatısında yer alan ve Mansur Hadi yanlısı güçlerce kontrol edilen Hiswa bölgesinde 11 başı kesilmiş cansız bedene ulaşıldı.

Cinayetlerin sorumluluğu hiçbir örgüt tarafından üstlenilmezken saldırının arkasında IŞİD veya El Kaide'nin olduğu ihtimali üzerinde yoğunlaşıyor.