HDP sözcüsü: İtfaiye aracı yangını söndürmek için değil, tabelamızı söküp bayrak asmak için görevlendirilmiş

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP'ye yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.
HDP sözcüsü: İtfaiye aracı yangını söndürmek için değil, tabelamızı söküp bayrak asmak için görevlendirilmiş
2016-12-18 14:02:18   Güncelleme: 2016-12-18 14:02:18    

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, 'Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki il ve ilçe binalarımıza saldırılar devam ediyor. Kayseri, İst Beylikdüzü, Ankara Yenimahalle' diyerek HDP'ye yönelik saldırılara dikkat çekti.

Bilgen, 'Kayseri’de il binamız yakılırken, itfaiye aracı yangını söndürmek için değil, tabelamızı söküp bayrak asmak için görevlendirilmiş' şeklinde konuştu.

'SESSİZ KALARAK ONAYLAMA ORTAYA KONUYOR'

'Dün ancak, herhangi bir yetkiliye ulaşamadığımızı belirttiğimiz açıklamadan sonra bir bakan ve müsteşara ulaşabildik' diyen HDP sözcüsü, 'bunun hemen ardından İçişleri Bakanlığı 'Yetkililere ulaşamadığı ve tedbir alınmadığı gerçek dışıdır' dedi.

Bilgen tarafından yapılan açıklamada, 'İçişleri Bakanı telefonlarımızı inceletsin. Biz aramamışsak özür dileyelim. Ama eğer aramışsak, İçişleri Bakanı çıkıp özür dilesin' denilerek İçişleri Bakanlığı yalanlandı.

'Partimize yönelik saldırılara ilişkin Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan sessiz kalarak, bir onaylama ortaya koyuyor' diyerek tepki gösteren Bilgen, 'umuyoruz Hükümet, partimize yönelik saldırılarda kaç kişinin gözaltına alındığını, kaç kişi hakkında soruşturma açıldığını açıklar' şeklinde konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü