İçişleri Bakanı Soylu'dan ilk açıklama: Saldırgan polis

Rus Büyükelçi'ye yapılan saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, büyükelçiye suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş'ın çevik kuvvet polisi olduğunu doğruladı.
 İçişleri Bakanı Soylu'dan ilk açıklama: Saldırgan polis
2016-12-20 00:08:45   Güncelleme: 2016-12-20 00:12:51    

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, büyükelçiye suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş'ın çevik kuvvet polisi olduğunu doğruladı.

Soylu'nun açıklaması şöyle:

Bugün saat 19.05 sularında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 'Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya' adlı fotoğraf sergisinde Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov, konuşması esnasında silahlı bir saldırıya uğramıştır. Kaldırıldığı Güven Hastanesinde saat 19.53'te hayati bulgularının olmadığı tespit edilmesine rağmen hemen yapılan canlandırma müdahalesine cevap alınamamış ve kıymetli dostumuz, Sayın Büyükelçimiz hayatını kaybetmiştir.

Saldırgan 24 Haziran 1994, Aydın Söke doğumlu. Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu mezunu ve halen Ankara Çevik Şube Müdürlüğünde görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş.

Saldırganın bağlantıları araştırılmaktadır. Bu vesileyle tekrar başsağlığı diliyoruz. Bu saldırı Türk-Rus ilişkilerine yapılan terör eylemidir. Bu büyük provokasyondur. Türk-Rus ilişkilerinin olduğu bir safahatta gerçekleştirilen bu acımasız terör eyleminin Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu ve milletimizin emanetinde olan bir dostumuza hain bir eylem olduğunu düşünüyoruz.

Bilinmelidir ki bu suikast bizi ve ülkemizi derinden üzmüştür. Bu saldırı ve terör olayı bizi ve ülkemizi derinden yaralamıştır. Bu vesileyle tekraren hem Rusya'ya dostumuz Rusya halkına ve aynı zamanda kıymetli ailesine başsağlığı dileklerimizi tekraren iletiyoruz. Bundan sonraki açıklamalarda olayların gelişimiyle alakalı kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Vehaber Menu