Rusya Dışişleri Bakanı: Anında tepki gösterdiği için Türkiye'ye minnettarız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dünkü suikaste ilişkin açıklamalarda bulundu.
Rusya Dışişleri Bakanı: Anında tepki gösterdiği için Türkiye'ye minnettarız
2016-12-20 11:51:33   Güncelleme: 2016-12-20 11:51:33    

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Moskova'da Suriye başlıklı görüşme için buluştu.

Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, 'Dün Cumhurbaşkanlarımız ve bizler görüştük. Şunu bilmenizi isterim, dünkü olaydan dolayı en az Rusya kadar Türkiye ve Türk halkı da üzgündür' dedi.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

Bu saldırının amacı iki ülkenin katettiği yolu yok etmektir Rusya ve Türkiye bunun farkında ve buna asla izin verilmeyecek. Bu alçak terör saldırısının arkasında kimler var ortaya çıkarmak zorundayız, bunu da birlikte başaracağız. Sayın Putin'in önerisini Cumhurbaşkanı Erdoğan tereddütsüz kabul etti ve uzmanlarınız Türkiye'ye gidiyor. Bu saldırının hesabı mutlaka sorulacak. Büyükelçimizin adını hem Ankara'da hem kalbimizde yaşatacağız. Büyükelçilik sokağının adı Karlov olacak. Bir kez daha sizlere ve Rus halkına baş sağlığı diliyoruz.

Türkiye ve Rusya son dönemde işbirliği yaparsa neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Biz bu işbirliğini hem Suriye için hem de diğer alanlar için devam ettireceğiz. Böyle zor bir günde bile bir arada olmamızın anlamı budur.

Lavrov: Bugün gerçekleştireceğimiz 3'lü toplantı, çözüme yönelik çalışmalarımıza yeni bir ivme kazandıracaktır. Karlov'un öldürülmesine anında tepki gösterdiği için Türkiye'ye minnettarız. Karlov'un öldürülmesi alçak bir terör eylemi. Rus soruşturmacılar, Karlov'un öldürülmesini incelemek için Ankara'ya gitti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü