Kuran kursunda 13 çocuğa cinsel istismar iddiası

Giresun'un Alucra ilçesinde bir hafızlık kursunda 13 çocuğun cinsel istismara uğradığı iddia edildi.
 Kuran kursunda 13 çocuğa cinsel istismar iddiası
2016-12-21 10:52:39   Güncelleme: 2016-12-21 10:52:39    

Giresun'un Alucra ilçesindeki bir hafızlık kursunda 13 çocuğa cinsel istismar ve tecavüz iddiasıyla iddianame hazırlandı. Odatv'den Mert Taşçılar'ın haberine göre, kursta hafız olarak görev alan Halil İbrahim U., yatılı kalan öğrencilere cinsel istismarda bulundu. Şüpheli 29 Ağustos'ta gözaltına alınırken 30 Ağustos tarihinde tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sedat Çelik'in hazırladığı iddianameye göre olay, çocukların yaşadıklarını ailelerine söylemeleriyle ortaya çıktı.

Şüpheli Halil İbrahim U.'nun yatılı hafızlık kursunda, geceleri çocuklarla yalnız kaldığı, tek tek çocukları odaya kilitleyerek istismarda bulunduğu, çocuklara porno izlettiği ileri sürülüyor.

Üstelik iddianamede, kursta görevli diğer hocalar Mehmet Y. ve Sümmani U.'nun olayın ortaya çıkmasının ardından çocuklara 'Merak etmeyin onu cezaevine gönderteceğiz, ailelerinize şikayet etmeyin, kurs kapanır, üstünü biz örteceğiz' dedikleri de ileri sürüldü.

13 çocuğun ifadesini aileleri ve rehber öğretmenler eşliğinde alan savcı, şüpheli Halil İbrahim U.'nun yanı sıra Mehmet Y. ve Sümmani U.'nun soruşturma dosyalarını ayırdı. Ayrıca Alucra Müftüsü Mustafa Akbulut için de soruşturma yapılmasına karar verildi.

Öte yandan Halil İbrahim U.'nun yatılı hafızlık kursunda, İŞKUR kadrosundan işe alındığı ve hafızlık eğitimi almadığı da öğrenildi. Alucra İmam Hatip Lisesi Mezunu ve Anadolu Üniversitesi İlahiyat bölümünden ön lisans mezunu olan Halil İbrahim U., olayın duyulmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü