15 ilde cemaat operasyonu: 36 gözaltı

Cemaat soruşturması kapsamında Samsun, Malatya, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Adana, Muğla, Karabük, Rize, Kahramanmaraş, Tokat, Kayseri, Bayburt ve Ağrı'da yapılan operasyonlarda 36 kişi gözaltına alındı.
15 ilde cemaat operasyonu: 36 gözaltı
2016-12-21 17:57:09   Güncelleme: 2016-12-21 17:57:09    

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca 'FETÖ' soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünde görevli, aralarında daha önce açığa alınan personelin de bulunduğu değişik rütbelerde 18 personel gözaltına alındı. Sorgulanan polisler, ardından Adliyeye sevk edilecek.

Samsun merkezli 14 ilde düzenlenen 'FETÖ' operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,'FETÖ' soruşturması kapmasında Samsun merkezli Asarcık ilçesi ile İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Adana, Muğla, Karabük, Rize, Kahramanmaraş, Tokat, Kayseri, Bayburt ve Ağrı illerinde 41 ev ve iş yerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

85 polisin görev aldığı operasyonda aralarında iş adamları, Cemaat'in eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ve diğer çalışanlar, OMÜ'de eğitim gören ve mezun olan öğrenciler, askeri okuldan atılan öğrenciler, ihraç olan 1 subay, 1 diş hekimi ile özel sektör çalışanlarının da bulunduğu toplam 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında örgütün haberleşme ağı ByLock kullananların da bulunduğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Vehaber Menu