Futbol dünyası yasta! Kadir Özcan hayatını kaybetti!

1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Futbol dünyası yasta! Kadir Özcan hayatını kaybetti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
KADİR ÖZCAN KİMDİR?

Ömer Kadri Özcan,21 Haziran 1952'de Trabzon Akçaabat'ta doğdu. Asıl adı Kadri Özcanolsa da daha çok Kadir Özcan dile anılır.Trabzonspor ve Galatasaray'ın eski futbolcularındandır.
Türk futboluna teknik direktör olarak hizmet etmekte olan bir spor adamıdır.

FUTBOLCULUK KARİYERİ

Trabzonspor altyapısında futbola başladı ve ardından o zamanki adıyla 2. Lig olan 1. Lig'de oynayan ve o zamanlar sıradan bir takım olan Trabzonspor profesyonel takımına yükseldi. Trabzonspor ile Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Ardından Trabzonspor'un ilk anadolu takımı olarak Süper Lig Şampiyonu olmayı başardı. Trabzonspor'un 1970'li yılların ikinci yarısında Süper Lig'e hakim olduğu dönemde takımın düzenli forma giyen oyuncuları arasındaydı. Daha sonra maddi olumsuzluklar sebebiyle takım dağılmaya başladığında ve Ali Kemal Denizci gibi futbolcuların bile satılmak zorunda kalındığında Kadir Özcan da Zonguldakspor'a verildi. Burada iki sezon oynadıktan sonra Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'da sadece bir sezon oynadıktan sonra futbola veda etti.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

İlk teknik direktörlük yıllarında birçok 2. Lig ve 1. Lig ekibinde teknik direktörlük ya da yardımcı antrenörlük yaptı. Daha çok Karadeniz yöresindeki ekiplerde görev aldı.
Birçok Anadolu takımını çalıştırdı ve son olarak Aralık 2010'da Kartalspor'da Ergün Penbe'nın istifasından boşalan teknik direktörlük mevkisine getirildiği açiklandı. Fakat birkaç gün sonra sözleşmesi yönetim tarafından iptal edilerek Engin Korukır ile anlaşılmıştır.

Daha önce Tugay Kerimoğlu'nun abisi olan Tolgay Kerimoğlu tarafından Nisan 2009'da boşalan Kartalspor teknik direktörlük görevine getirilmişti fakat, maddi olanaksızlıklar yüzünden Mayıs 2010'de istifa etti.
Vehaber Menu