Kuveyt eşcinsellere karşı gay radarı icat etti!

Kuveyt Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili, geylerin ve lezbiyenlerin tespit edilip Kuveyt'e girişini engellemek için 'tıbbi bir gey radarı' geliştirdiklerini söyledi.
Kuveyt eşcinsellere karşı gay radarı icat etti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Konuyu haberleştiren Newsweek dergisinden Susan Scutti, Kuveytli bir yetkilinin el Rai gazetesine verdiği demeçte 'Sağlık birimleri, gurbetçilerin KİK ülkelerine geldiklerindeki sağlık durumlarıyla ilgili rutin kontroller yapıyor. Bununla birlikte, eşcinsellerin tespit edilip Kuveyt'e veya KİK üyesi ülkelere girişini engelleyecek daha sıkı önlemler alacağız' şeklindeki sözlerini aktardı.

Scutti'nin haberine göre söz konusu yetkili, bir kişinin cinsel tercihinin ne tür bir tıbbi testle belirlenebileceği konusunda detaylı bilgi vermedi. Ancak bu önerinin 11 Kasım'da yapılacak KİK ülkeleri gurbetçi işçi programı toplantısında ele alınması bekleniyor.

Jinekologlar, Kuveyt hükümetinin cinsiyet kromozomları için kan testi yapması durumda transları tespit edebileceğini söylüyor. Kadın görünümüne sahip bir kişi, kan testleri sonucunda XY kromozomuna sahipse, bu kişi cinsiyet değiştirmiş demektir. Ancak eşcinsellerin tespit etmek pek de kolay değil.

Bahreyn, Katar, Umman, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan tüm KİK ülkelerinde homoseksüel faaliyetler yasaklanmış durumda. Bunun yanı sıra toplam 78 ülkede eşcinsellik yasak. Sudan, Yemen, Moritanya, Suudi Arabistan, eşcinselliği ölümle cezalandırıyor. Ancak genelde uygulamada hapis, para veya kırbaç cezası veriliyor.

Kuveyt'te ise eşcinsellik 7 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Geçtiğimiz mayıs ayında Kuveyt polisi şüphelendiği mekanlarda adeta eşcinsel avına çıkmış ve 215 kişiyi yakalamıştı.
Vehaber Menu