Sabri'den Reyiz açıklaması! Çok hoşuma gidiyor...

Sabri Sarıoğlu, 'Bana 'Reyiz' demeleri çok ama çok hoşuma gidiyor. Böyle anılmam beni ateşliyor' dedi.
Sabri'den Reyiz açıklaması! Çok hoşuma gidiyor...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Sabri Sarıoğlu, 'Kendimi nasıl anlatayım? Bana meydan okuyan ortamlarda kendimi çok iyi hissediyorum. 'Bu sensin işte. Futbolun reisisin' dediğim çok oldu' Galatasaray'ın kaptanı Sabri Sarıoğlu, 'Kendimi nasıl anlatayım? Bana meydan okuyan ortamlarda kendimi çok iyi hissediyorum. 'Bu sensin işte. Futbolun reisisin' dediğim çok oldu kendi kendime. Öyle maçlar oluyor ki, adeta kamçılanıyorum.''Ben futbolun Reyiziyim!' dedi, sonradan olma değil, anadan doğma 'Sabri Reyiz!' Malum, hayatı: Sarı-kırmızı renklerin çilesi ile bezendi. Futbol topuyla tanıştığı Florya'da yıldız, genç, U-21 yollarından geçip, kendini G.Saray A Takımı'nda buldu. Heyecanı, cesareti, gözünü budaktan sakınmayan mücadele tarzıyla akıllarda yer etti. Ama futbolu hep, tartışıldı; kimine göre 'cesur yürek' kimine göre 'futbolcu filan değil'di. Öyle ki, sosyal medyada bile en radikal eleştirilere hedef oldu. Ama bir gerçek var ki o, G.Saraylılığından kimsenin şüphe etmediği bir isim. Nitekim, yeri geldi ona sabır gösterildi, kadroya giremedi, bu defa o sabır gösterdi. Gözden çıkarıldığı günler oldu ne tek kelime etti ne de bir an olsun ayrılmayı aklından geçirdi. Aksine pes etmedi. Çalıştı, tekrar formayı alacağı günü bekledi. Ali Sami Yen'de başlayan üçlü keyfini şampiyonluklarda taçlandırdı. Sonunda, bitmeyen sabrı, Sabri Reyiz'i tribünlerin sevgilisi, Drogba ve Sneijder gibi efsanelerin kaptanı yaptı.İşte huzurlarınızda Sabri Reyiz:
'Ah o ilk maç! Unutamıyorum... Real Madrid'e farklı yenildiğimiz Şampiyonlar Ligi serüvenindeki bu sezonun ilk maçını hiç unutamıyorum. O gün, her şeyin bittiği zannedildi, ama G.Saray için Şampiyonlar Ligi henüz yeni başlıyor. Soruyorlar, 'Real Madrid, Juventus, Kopenhag. Bu gruptan çıkılır mı?' diye. Çıkacağımıza bütün kalbimle inanıyorum.'

Sabri Reyiz, ceketini omuzuna atmış; ufukta yol arar gibi bir eliyle 'Ya sabır!' dercesine tesbih çekiyor. Bir taraftan da 'Sadece o kadar mı?' sorusunu kendi sorup, muhabbetin en koyu yerinden cevaba geçiyor:

'Şampiyonlar Ligi'ne kötü başladık. R.Madrid mağlubiyeti hiç iyi olmadı. Tam bir travmaydı. Ama atlattık, ardından gelen Juventus beraberliği ilaç oldu. O, 1 puan bizim için evler Ligi'ne adımızı yazdığımız olaydı. Önümüzdeki Kopenhag maçları, gruptaki en kritik karşılaşmalar. Hem içeride, hem de dışarıda Kopenhag'dan alacağımız puanlar inanıyorum ki, bizi üst tura taşıyacak.'

Süper Lig'e de iyi başlayamadınız, G.Saray'ın şampiyonluk şansı nedir?

'İçeride, F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Ç.Rizespor, Eskişehirspor hatta Bursaspor gibi takımların şampiyonluk yarışı yapması gayet normal. Sonuçta hepsi bu ligin rekabet düzeyini ve toplam kalitesini yükseltir. Ama bir gerçek var ki G.Saray içeride de, dışarıda da bu ülkenin en çok ses getiren ve gurur duyulan takımıdır. Ben de o takımın reyiziyim.'

Sabri Reyiz, kendinden biraz bahseder misin?

'Kendimi nasıl anlatayım? Bana meydan okuyan ortamlarda kendimi çok iyi hissediyorum. 'Bu sensin işte. Futbolun reisisin' dediğim çok oldu kendi kendime. Öyle maçlar oluyor ki, adeta kamçılanıyorum.'

Drogba ve Sneijder gibi dünya yıldızlarına kaptanlık yapıyorsun. Neler hissediyorsun?

'Ben kişilerin kaptanı değilim G.Saray camiasının ve futbol takımının kaptanıyım. Yıllardır burada emek veriyorum. 1-2 ay sonra 20 yılım dolacak burada. 94'te G.Saray'ın kapısından girdim. Benim için büyük gurur, bu. G.Saray gibi büyük bir camiada kaptanlık yaptığım için çok mutluyum.'

Elbette, çeyrek asra yaklaşan bir G.Saray kariyeriniz var ama sonuçta Drogba ve Sneijder çok üst düzey oyuncular. Onlara kaptanlık yapmak kolay mı?

'Benim en büyük avantajım da bu ya. İkisi de profesyonel. İkisi de üst düzey oyuncular. İnsan olarak da futbolcu olarak da çok kaliteliler. Gerek Drogba ve gerek Sneijder olsun diğer takım arkadaşlarım gibi iyi niyetliler. Sonuçta güzel bir ekibimiz var. Böyle bir ekipte kaptanlık yapmak benim için büyük mutluluk.'

Son olarak Roberto Mancini'yi soruyoruz, Sabri Reyiz'e. Cevabı oldukça samimi…

“Milli Takım arası hocamızın bizi, bizim de hocayı tanımamız açısından iyi bir avantaj oldu. Hocamız çok içten, samimi ve tam bir profesyonel. Oyuncuyla aray ne çok mesafe koyuyor, ne iç içe oluyor. En iyi tarafı; oynayan oynamayan ayrımı yapmadan hepimizle birebir ilgilenip, konuşuyor olması. Dengeyi çok iyi koruyor şu an.”

Mancini'nin oyun düşüncesi için neler söylersiniz?

“Hocanın kendine özgü bir oyun felsefesi var. Top bizdeyken neler yapmamız ve top rakipteyken nasıl oynamamız gerektiğini kendine özgü biçimde anlatıyor. Sonuçta iyi bir takıma sahibiz. Son 2 sezonun şampiyonuyuz. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final yaşadık. 2 senedir de Süper Kupa'yı kazanıyoruz. İnşallah taraftarımızın desteğiyle bu başarıları sürdüreceğiz.”



Mancini bizi dinliyor
Sabri, İtalyan hocanın kendilerine çok içten davrandığını belirterek, 'Dengeyi iyi koruyor' dedi

Roberto Mancini'den Sabri Reyiz oldukça ümitli. Bu ümidini de şu sözlerle ifade ediyor: “Mancini yeni bir hoca. Gerçi Milli Takım arası bizim için avantaj oldu. Hem hocamızın bizi, hem bizim hocayı tanımamız açısından çok iyi oldu. Hocamız çok içten, samimi ve tam bir profesyonel. Ne çok mesafe koyuyor, ne iç içe oluyor. En iyi tarafı; oynayan oynamayan ayrımı yapmadan hepimizle birebir ilgilenip, konuşuyor olması. Dengeyi çok iyi koruyor şu an. Gelecekten ümitliyim.”

“REYİZ” DEMELERİ ÇOK HOŞUMA GİDİYOR
Sabri Reyiz açık sözlü, diyor ki; “Eskiden lakabım, çok hızlı olduğum ve kısa boyum nedeniyle Speedy Gonzalez idi. Ama yeni lakabım 'Reyiz' oldu. Böyle anılmam beni ateşliyor. 'Reyiz' demeleri çok ama çok hoşuma gidiyor”“Bazen attığımşutlar farklı şekilde dışarı çıkıyor. mevki gereği fazla şut çekme imkanım olmuyor. Bulduğumda da
o toplara çok sert vuruyorum.”

SABRİ'DEN İNCİLER...

KAÇ HOCAYLA ÇALIŞTIM, İNANIN HİÇ SAYMADIM
“Diyorum ya, 20 yıldır G.Saray'dayım. Kaç hoca geldi, geçti. İnanın hiç saymadım. Ama her gelen hocadan bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. ”

TARAFTARLA ARAMA KİMSE GİREMEZ
“Taraftarla aramıza karbon kağıdı bile giremez. Hem alt yapıdan yetişmem hem de hırs ve yüreğimle oynamam sebebiyle taraftarın gözdesiyim. Yeri geliyor kötü de oynuyorum, tepki de gösteriyorlar. Ama ben hiçbir zaman onlara kızmıyorum.”

YURT DIŞINDAN TEKLİF ALDIM AMA GİTMEDİM
“Yurt dışından teklif aldım ama gitmedim. Gayet de iyi bir takımdı. Ben G.Saray'dan gidersem bu ancak Avrupa en iyisi olursa giderim. Bu da kulübün menfaatine bir durum olur. Sonuçta bu camianın ekmeği ile suyu ile büyüdüm.

ŞAHSIMA ESPRİ YAPANLARIN CANI SAĞ OLSUN
“Adıma çok fake hesap var. Onlara hiç sinirlenmiyorum. Kimseyi ne mahkemeye verdim ne de cevap verdim. İnsanlar espri yapıyor sonuçta. Allah beni sevenden de sevmeyenden de razı olsun. Şahsıma yapılan esprilere canları sağ olsun derim.”

KAFAMI KUMA GÖMMEK OLMAZ
Kendime güveniyorum. Görev verildiğinde hakkını vermeye çalışıyorum. Şımarmak bana yakışmaz. Kötü oynadığım günler de oldu ama kötü mücadele edemem. Kötü oynayıp da o karamsarlıkla kafamı kuma gömmek de olmaz.

MİLLİ TAKIM ELİT OYUNCULARIN YERİ
“Milli Takım elit oyuncuların seçildiği bir yer. Fatih Hoca, Milli Takım'ın başında. Bizi çağırır görev verirse canımızı dişimize takar yüreğimizle milli takım için oynarız, Çağrılmadığımız zaman da seçilen arkadaşlarımıza destek veririz.”





Türkiye gazetesi / Bahadır Çokişler
Vehaber Menu