Moskova'da bir okulda zorunlu din dersi iptal edildi

Moskova'da velilerin itirazı sonucu zorunlu din dersi iptal edildi.
Moskova'da bir okulda zorunlu din dersi iptal edildi
2016-12-27 12:20:48   Güncelleme: 2016-12-27 12:20:48    

Moskova'da velilerin itirazı bir okulda zorunlu din dersinin iptal edilmesiyle sonuçlandı. 'Ruhani ve ahlaki kültür' adlı dersin dini propaganda içerdiğini düşünen velilerin savcılığa yaptığı şikayet sonucu söz konusu ders kaldırılarak yerine 'toplumsal etik' adında bir dersin konmasına karar verildi.

Yeni konan dersin içeriğini inceleyen veliler, bu dersin dinsel referanslar içermediğini ve bu açıdan bir sorun kalmadığını belirtiyor.

Şikayetçi velilerden Irina Gerasimova, konu ilk gündeme geldiğinde yaptığı açıklamada 'ruhani ve ahlaki kültür' adlı dersin Rus Ortodoks ideolojisinin bir propagandası olduğu ve farklı inançlara sahip çocuklar için uygun olmadığını belirtmişti.

Gerasimova dersin kaynak kitabını incelediğini ve kitabın sürekli 'koruyucu meleklere, kutsal suya, kötü ruhlara ve mucizelere' gönderme yaptığını paylaşmıştı.

Gerasimova Kommersant gazetesine geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada Ortodoks inancına sahip ailelerin bile söz konusu dersten büyük rahatsızlık duyduğunu söylemişti.

Kommersant'ın haberine göre bu ders halen Rusya'nın 62 bölgesinde 12-15 yaş arası çocuklara gösterilmeye devam ediyor.

Rus eğitim sisteminde dinselleşmenin artması dikkat çekiyor. Yetkililer 1. ve 11. sınıflar arasındaki periyotta eğitilen çocuklara 'Ortodoks ailede ahlaki kültür' ve 'Hıristiyan Savaşçı' gibi dersler verilmesini planlıyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü