Rus bilim insanından önemli keşif! Artık hasta olmuyorum...

Anatoly Brouchkov 2009’da Sibirya’da bir buzulun altında bulduğu bakteri üzerinde incelemeler yaparak 3,5 milyon yıllık bakteriyi kendisine enjekte etti.
Rus bilim insanından önemli keşif! Artık hasta olmuyorum...
2017-01-04 23:28:12   Güncelleme: 2017-01-04 23:34:42    

Sibirya'nın Yakutistan bölgesinde bulunan Mamut Dağı eteklerindeki bir buzulun altında Bacillus F ismi verilen 3.5 milyon yıllık bakteri keşfedildi. 2009'da bu keşfi yapan ekibin başındaki Moskova Devlet Üniversitesi'nde görevli Anatoly Brouchkov 3 yıl süren araştırmalarında bakterinin hücreleri gençleştirici ve bağışılık sistemini kuvvetlendirici özelliğini keşfetti.

The Siberian Times isimli gazeteye deneyin kendi vücudunda nasıl bir etki yarattığını anlatan Brouchkov, 'Daha çok çalışmaya başladım. Son iki yıldır bırakın hasta olmayı grip bile olmuyorum'. dedi. Brouchkov, Yakut Türklerinin uzun yaşamasının sırrının bölgedeki sularda bulunduğunu iddia ettiği bu bakteri olduğunu düşünüyor. Brouchkov, bakterinin insan vücudunda nasıl pozitif bir etki yarattığı konusunda ise ellerinde net bir bulgu olmadığını söylüyor. Rus bilim insanı 'Gerçekte aspirinin nasıl işe yaradığını da bilmiyoruz, ancak yarıyor. Aynı şey burada da geçerli. Mekanizmayı anlayamıyoruz, ancak sonucu görüyoruz. Bakterinin çalışma mekanizmasını anlamak istiyoruz. Ölümsüz bakteriler ve ölümsüz canlıların olduğunu ve bu bakterilerin kendilerini koruyabildikleri için ölmediklerini düşünüyoruz' diyor.

Bacillus F isimli bakterinin gençleştirici etkisini The Siberian Times gazetesine değerlendiren epidemolog Dr Viktor Chernyavsky, 'Bu bakterinin biyolojik olarak salgıladığı aktif maddeler kobay farelerin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu salgılar doğurganlığı da artırıyor' dedi. Sibirya'nın donmuş toprağında yaşam iksiri adı verilen bakterinin haricinde olağanüstü nitelikte başka bakteri çeşitlerinin de bulunduğu ileri sürüldü. Bu bakterilerden biri petrol moleküllerini yok ediyor. Siberian Times'taki habere göre bu moleküller sayesinde çevredeki petrol atıklarını temizlemek amacıyla bir sistem geliştirilebilir.

Vehaber Menu