Ahmet Şık'a 3 gün su verilmediği iddia edildi

Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde tutulan Ahmet Şık, dün üç avukatıyla görüştü. Avukatları Ahmet Şık’ın cezaevi koşullarıyla ilgili iddialarda bulundu.
Ahmet Şık'a 3 gün su verilmediği iddia edildi
2017-01-06 08:54:24   Güncelleme: 2017-01-06 08:54:24    

Tutuklanan Ahmet Şık'a cezaevinde 3 gün su verilmediği iddia edildi. Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, Şık, 5 yıl sonra sevk edildiği Silivri Cezaevi’nde, tecrit edilmiş durumda. Ayrıca Şık’a, Metris Cezaevi’nde üç gün boyunca su verilmediği öğrenildi. 

Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde tutulan Şık, dün üç avukatıyla görüştü. Avukatları Ahmet Şık’ın cezaevi koşullarını anlattı: 'Metris Cezaevi’nde tecritte tutulmuş. Hücrede yalnızca yatak varmış. 3 gün boyunca ‘kantin kapalı’ denilerek su verilmemiş. Tecrit uygulaması Silivri Cezaevi’nde de sürüyor. Hücresinde televizyon ve radyo yok. Gazete ve kitap verilmemiş. Ahmet’in 39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina katliamından haberi yoktu. Gardiyanlardan patlama gibi bir şey duymuş ancak ne olduğunu anlamamış. Dışarıyı merak ediyor. ‘Neler oluyor dışarıda’ diye soruyor. İlk başta kalem ve kâğıt da verilmemiş. Cumhuriyet tutuklularıyla kalmak için dilekçe yazacağını belirttikten sonra bu ihtiyaçları giderilmiş. Hücresinde bol bol yürüyor. Morali iyi.'

Vehaber Menu