'Jandarma polisin ölmesini seyretti' iddiasına jet soruşturma

İzmir'de polis memuru Fethi Sekin'in çatıştığı esnada jandarma aracının açılıp kapanması tartışma yaratmıştı. Gerçek ortaya çıktı.
'Jandarma polisin ölmesini seyretti' iddiasına jet soruşturma
2017-01-06 20:37:35   Güncelleme: 2017-01-06 21:16:52    

İzmir’deki saldırıdan sonra sosyal medyada dolaşıma giren ve saldırganın polislerle çatıştığı sırada, siper olarak kullandığı jandarma aracının kapısının açılıp kapanması spekülasyonlara neden oldu.

Söz konusu görüntülerle ilgili hızlıca yapılan soruşturma gerçeği ortaya çıkardı.

Görüntülerde olay yerinde 2 jandarma aracı olduğu görülüyor. Spekülasyonlar ise, çatışma esnasında jandarma aracının kapısının açılıp geri kapanmış olmasından çıktı. Görüntülerde de görüldüğü gibi jandarma aracının kapısı açılıp kapanıyor.  Ancak aracın içinde silahsız şoför olan jandarma eri vardı.

Silahsız jandarma erinin çatışmaya giremeyeceği için aracın kapısını geri kapattığı ortaya çıkarken, diğer araçta bulunan uzman çavuşun saldırganlarla çatışmaya girdiği öğrenildi.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, yapılan soruştumanın ardından ifadesine ulaşılan jandarma uzman çavuş şunları söylediği öğrenildi:

Benim ateş ettiğim esnada, bir trafik polisinin teröristlerin olduğu tarafa doğru ateş ederek koştuğunu gördüm. Teröristi vurup vurmadığını bilmiyorum fakat yanına kadar gidip sonra geri dönüp adliye istikametine giderken vurulduğunu gördüm. Bir süre sonra aracımın önünde yatar vaziyette kendi silahıyla ateş eden bir polis memurunun mermisinin bittiğini anladım. Benden silahımı istedi. Ben, sağlam ve korunaklı bir durumda olduğumdan dolayı polis memuruna silahımı verdim. Onun silahını da ben aldım. Çatışma bir süre daha devam etti. Sonra çatışmanın bittiğini anladım. Polis memurları olay yerinden çekilmeye başladı. Daha sonra polis memuru bana silahımı geri verdi. Ben de onun silahını verdim.

Vehaber Menu