Kılıçdaroğlu: Ben bunu hazmedemiyorum!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un sözleriyle ilgili 'Vali asla kendi yurttaşına, kimse kusura bakmasın 'gavat' diyemez. Önce kendine baksın. Bunu diyen valiyi, o koltukta biri oturtuyorsa aynı lafı milletine ediyor dem
Kılıçdaroğlu: Ben bunu hazmedemiyorum!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
DÜZCE- Çeşitli etkinliklere katılmak üzere Düzce'ye gelen Kılıçdaroğlu'nu, çok sayıda partlili TEM otoyolu Abant Kavşağı'nda karşıladı.

Burada seçim otobüsüne binerek Kaynaşlı ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla kahvaltı yaparak sohbet etti. Daha sonra Yığılca ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Yığılca Belediyesi tarafından yaptırılan Yığılca Anıt Meydanı, Yığılca Çay Bahçesi ve Yığılca Arısı'nı simgeleyen heykelin açılışını yaptı.

Burada düzenlenen törende konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşların hoşlanacağı bir konuşma yapmayacağını, vatandaşlarla dertleşmeye geldiğini söyledi.

Anıtta, 'Türkiye, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' yazıldığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, milleti millet yapan şeyin kültür ve insanlar arasındaki bağ olduğunu aktardı.

Kılıçdaroğlu, 76 milyon yurttaşın Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşadığını belirten Kılıçdaroğlu, 'Zaman zaman yurttaşlarımız, Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştiriyor. Bir siyasetçi olarak her türlü eleştiriye açık olduğumuzu bilmenizi istiyorum çünkü bir siyasetçinin görevi budur' diye konuştu.

Bazı konularda kendisine yapılan eleştirileri hazmedemediğini vurgulan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 'Bir, birlik mesajı konusunda hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi kadar azimli ve kararlı mesajlar vermemiştir. Birliğimizin simgesi bayraktır. 76 milyon vatandaşın namusudur bu bayrak. Çanakkale'ye, İzmir'e, Antep'e, Urfa'ya gidin, bütün mücadeleler bu bayrak yüzünden yapılmıştır. Ne diyor şair, 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. İşte biz buyuz.'

'BEN BUNU HAZMEDEMİYORUM'
Bayrağın olduğu yerde, saygının da bulunduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, bayrağın geçişinde herkesin ayağa kalkması gerektiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yalnızca Cumhurbaşkanı, büyükelçi ve valilerin aracında bayrak taşıma hakkı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 'Ne ben taşırım ne de Başbakan taşır. Bu üç kişi hem devleti hem de hükümeti temsil eder. Valinin öyle bir görevi vardır. Vali asla kendi yurttaşına, kimse kusura bakmasın 'gavat' diyemez. Önce kendine baksın. Bunu diyen valiyi, o koltukta biri oturtuyorsa aynı lafı milletine ediyor demektir. Ben bunu hazmedemiyorum.

Açıkça söylüyorum, kendi vatandaşına 'gavat' diyen bir valiyi 'ben yedirmem diyorsa' bir başbakan, aynı suçlamayı kabul ediyor demektir. Kimse kusura bakmasın. Benim ülkemde, bana oy versin vermesin, kimliği ne olursa olsun vatandaşa 'gavat' diyemez bir vali. O koltuktan gidecek O. Gitmek zorundadır. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları çok iyi biliyorsunuz. Dolayısıyla değerlendireceksiniz. Kendi bayrağı geçtiğinde oturan bakan, koltuğunda da oturmaya devam ediyorsa hükümeti sorgulayacaksınız. Halkına, vatandaşına hakaret eden bir vali, koltuğunda oturuyorsa 'onu yedirmem' diyorsa önce hükümeti sorgulayacaksınız. Bu millet yamyam mı ki sen 'yedirmem' diyorsun. Hakaret ediyorsa ertesi gün görevden alacaksın.'

'SİYASET, ZENGİNLEŞME ARACI DEĞİLDİR'
Kılıçdaroğlu, siyasetin halka hizmet etme sanatı olduğunu anlatarak, 'Siyaset, zenginleşme aracı değildir. 'Siyasete atılayım biraz cebim dolsun' yok. Siyaset, vatandaşa hizmet etme sanatıdır. Kul hakkı yemek yoktur siyasette. Hem din iman edebiyatı yapacaksın hem de kul hakkı yiyeceksin. Dünyanın en zengin başbakanlarından birisi. Emekli aylığıyla geçinemediği için şirket kurduğunu söylüyor. İçinde çok sayıda emekli var. Sevgili Başbakan, emekli aylığıyla geçinemediğini söylüyorsun, benden kat kat fazla aylık alıyorsun, bindiğin arabaya para vermezsin, uçağa para vermezsin, 'geçinemem' diyorsun 'pekiyi ben nasıl geçineyim' diye bir sorun. Bütün emeklilere söylüyorum, elinizi vicdanınıza koyup sandığa gideceksiniz' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin raydan çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla beraber Türkiye'yi yeniden rayına oturtacaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, çocuklarını ve geleceği düşünen bütün yurttaşları, CHP şemsiyesi altında beklediğini anlatarak, CHP'nin, 'kardeşliğin adresi' olduğunu
söyledi.

'CEBİNİ DÜŞÜNECEĞİNE GENÇLERİ DÜŞÜN'
Öğrenci evleriyle ilgili tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, öğrencilerin yurt bulamadığı için evlerde kaldığını ifade etti. 'Herkesin kimliğine saygılıyız' diyen Kılıçdaroğlu, 'Herkesin kimliği kendi şerefidir. Herkesin, başımızın üstünde yeri vardır, o kadar. İnsanı seviyorsanız, onun kimliğine saygı duyacaksınız' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Vatandaşın çocuğu okul kazanıp yurt bulamıyorsa onun derdini çözeceksin. Yurt yapacaksın, çocuklar yurtta kalacak. Hem yurt yapmıyorsun hem de gençleri suçluyorsun. Yurt sorununu çözmek çok mu zor. Alt tarafı bir bina dikeceksin. Bu kadar basit. Niye yapmıyorsun, elinden tutan mı var, para mı yok ? Herşey var. Cebini düşüneceğine gençleri düşün.

Sen yurt yaptın da gençler mi oraya yerleşmedi? Anaların babaların gözünde o çocukları suçluyorsun. Hep beraber düşüneceğiz. Çocuklarımızı düşüneceğiz. Bu ülke zengin bir ülke. Bu ülkenin talihsizliği, cebini düşünenlerin daha çok iktidara gelmesidir. Vatandaşı düşünenleri, iktidara getirme zamanı geldi. Önce halkı zenginleştireceğiz. Halkın, cebinin para görmesi lazım. Siyaset budur. Bu anlayışla yola çıktık.',

Valilik tabelalarından T.C ibaresinin çıkartıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, 'Neden böyle yaptıklarını sorduk. 'Tabelada yer yok' diyorlar, senin kafanda yer yok arkadaş bırak tabelayı. Bu ülkenin adı, Türkiye Cumhuriyeti değil mi? Milliyetçilik, vatanı sevmek demektir. 'Ben her türlü milliyetçiliği ayağımın altına alırım' diyen bir başbakandan bu ülkeye fayda gelmez. Boşuna mı dedelerimiz savaştı, şehit oldu?'

Yurt Gazetesi