AVM'leri özel harekatçılar koruyacak

İstanbul'da 4 büyük AVM'nin yönetimi, emekli özel harekâtçılarla temasa geçti. Kurulan özel timler AVM'lerin güvenliğini sağlayacak!
AVM'leri özel harekatçılar koruyacak
2017-01-09 10:14:38   Güncelleme: 2017-01-09 10:14:38    

Türkiye'de bombalı saldırıların artırması üzerine, çeşitli güvenlik modelleri geliştirilmeye başlandı. Bu kapsamda İstanbul'un büyük alışveriş merkezi (AVM) yönetimleri, saldırıları önlemek  amacıyla emekli özel harkât polislerinden oluşan özel timler kuracak.

Akşam'dan Levent Albayrak'ın haberine göre, AVM'ler yakın zamanda emekliye ayrılmış Doğu ve Güneydoğu'da sıcak çatışma deneyimi olan özel harekâtçılardan oluşan timler kurma kararı aldı. Özel harekâtçılarla görüşen AVM'ler, timleri 5-10 kişiden kuracak. Buna göre AVM'lerin içinde ve girişine yakın bölgede sivil ya da resmi olarak görev yapacak eski özel harekâtçılar olası saldırılara anında müdahale edecek. Saldırı anında ise silahla müdahale edilecek.

4 AVM TEMASA GEÇTİ

Yeni uygulama için emekli özel harekâtçılarla ilk etapta İstanbul'daki 4 büyük AVM temasa geçti. Sistemin yasal uygulaması ve silah kullanma yetkisiyle ilgili düzenlemeler de gözden geçirilecek. Sistem en kısa sürede devreye girecek.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü