Obama, Erdoğan'ı azarladı!

Amerika'nın önde gelen gazetelerinden Washington Post, ABD Başkanı Obama'nın Başbakan Tayyip Erdoğan'ı azarladığını yazdı.
Obama, Erdoğan'ı azarladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    



Mayıs ayındaki son Washington ziyaretinde, El Kaide gibi terör örgütlerinin akşını sınırlandırmadığı için Erdoğan'ın Obama'dan azar işittiğini yazan Washington Post analizinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Washington ziyaretinde de aynı konunun gündemde olacağı vurgulandı.

Washington Post gazetesi, Türkiye'nin Suriye politikasında saplandığı batak üzerine, Liz Sly imzalı analizde, AKP hükümetinin El Kaide gibi örgütlerde savaşan teröristlerin ulaşımına yardım ettiğini, onları eğittiğini ve silahlandırdığını açıklayan Salih Müslim ve Soner Çağaptay gibi isimlerin görüşlerine yer verdi. AKP hükümetinin Esad'ı indirme yolunda gösterdiği çabaların beklenenden çok farklı sonuçlar getirdiği saptamasının yapıldığı analizde, eleştirmenlerin, bundan gene yalnızca ve yalnızca Türk yetkililerin sorumlu olduğunu söylediklerine dikkat çekildi.

'Cihatçıları kısıtlamadı'

Analizde şu ifadelere yer verildi:
'Eleştirmenler Türkiye'nin, gelinen noktadan yalnızca kendisini sorumlu tutabileceğini, Türk yetkililerin, en azından dolaylı olarak, işlerin bu noktaya gelmesini teşvik etmiş göründüğünü söylüyor. Başkan Obama, Mayıs ayında Beyaz Saray'da Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, yabancı savaşçıların akışını kısıtlamadığı için azarladı. Meselenin, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Pazartesi günkü Washington ziyaretinde de gündemde olması bekleniyor.'

Ulusal Kanal