Türk futbolcu bomba ile parçalanarak öldü!

Bild Gazetesi, U-17 milli takımında oynayan Burak Karan'ın Suriye'de bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
Türk futbolcu bomba ile parçalanarak öldü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Alman gazete, bugün manşetine Burak Karan'ı taşıdı. Burak Karan, Leverkusen, Hertha Berlin, Hamburg ve Hannover genç takımlarında oynadıktan sonra Alemannia Aachen'e transfer olmuş ve 1 Temmuz 2008 yılında daha 20 yaşındayken futbolu bırakmıştı.

Haberde, kız kardeşi Zuhal'in anlattıklarına göre, Burak futbolu bıraktıktan sonra sadece cihattan bahseder olmuş. Burak, El Kaide ile ilgisi olduğu şüphesi ile Federal Başsavcılık tarafından takibe alınmış ancak tutuklanmasına gerek görülmemiş.

Haberde ayrıca, 'Burak, Suriye'deki militanlara yardım için başta ilaç olmak üzere bağış toplamış ve yollamış. Ancak yardımların yerine ulaştırılamadığını öğrenince 7 ay önce karısını ve iki çocuğunu alarak Türkiye sınırına gidiyor. 11 Ekim'de, Türkiye sınırına 2 kilometre mesafedeki Aziz kasabasına bağlı bir köyde, hükümet güçlerinin hava saldırısında ölmüş' ifadelerine yer verildi.

Bild Gazetesi, Burak'ın kardeşi Mustafa'nın şimdi Burak'ın 23 yaşındaki karısı Gülsüm ile 3 yaşındaki oğlu Abdullah ile 10 aylık Abdurrahman'ı mülteci kamplarında aradığı belirtti.

Burak Karan kimdir?
1987 doğumlu Burak Karan genç yaşında futbolda isim yapmayı başarmıştı. Almanya U-17 milli takımına girmeyi başaran ve bugün Real Madrid forması giyen Sami Khedira ve Schalke 04 forması giyen Kevin-Prince Boateng gibi dünya yıldızlarıyla takım arkadaşı olan Burak, Hannover, Hertha Berlin ve Bayer Leverkusen gibi takımların alt yapılarında forma giymişti. Ancak çok başarılı olması muhtemel bir kariyeri sebebi belli olmayan bir şekilde daha 20 yaşındayken 1 Temmuz 2008 tarihinde noktalamıştı.
Vehaber Menu