Yeniçağ yazarı: 2 askerimizin cenazesini 6 IŞİD'linin ölüsüyle takas ettik

Yeniçağ gazetesi yazarı, ÖSO'nun içerisindeki bazı grupların El Bab bölgesinde IŞİD'e silah sattığını, 50 civarında askerin de istifa dilekçesi verdiğini ileri sürdü.
Yeniçağ yazarı: 2 askerimizin cenazesini 6 IŞİD'linin ölüsüyle takas ettik
2017-01-14 14:33:24   Güncelleme: 2017-01-14 14:33:24    

Yeniçağ gazetesinin Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında, 8 Ocak 2017 tarihinde, Ahtarin civarında bir grup Türkmen militanın, 'Fırat Kalkanı' bileşeni olan bazı ÖSO'culardan IŞİD'e giden mühimmat ve patlayıcı yakaladığını ileri sürdü.

Takan'ın verdiği bilgiye göre, yakalanan mühimmat ve patlayıcılar 2 TIR içerisinde yer alıyordu.

'Milletvekilleri dövüşürken Mehmetçiğe yapılan kalleşlikler!' başlıklı yazısında Takan şunları söyledi:

Operasyonu yapan Türkmen grup hemen emniyete alıyor. Bir grup da olay yerinden bölgede bulunan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı paşaya gidiyor. Durumu anlatıp bilgileri veriyor. Aksakallı paşa, olayın perde arkasının araştırılması için talimat veriyor. Mühimmata da el konuyor.

Takan ayrıca, 'Fırat Kalkanı'nda görev alan askerlerin 'moral bozukluğu' yaşadığını iddia ederek, askerlerin istifa dilekçesi vermeye başladığını söyledi.

Takan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Yine bu sütundan, Fırat Kalkanı operasyonunda görev yapan askerlerimizin moral bozukluğundan bahsetmiştik. Başta gıda ve barınma gibi çok önemli lojistik desteklerdeki yetersizlikleri fotoğraflı belgeleriyle aktarmıştık. Genelkurmay Başkanlığı'ndaki kaynaklardan edindiğim bilgilere göre; Ocak ayı başından bu yana, El Bab'da görev yapan subay, astsubay ve uzman personelden 50 civarında istifa dilekçesi geldi. Son çıkarılan KHK ile mecburi hizmet süresinin uzatılmasıyla istifaların önü alındı. Fakat, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın bu isimlerle teker teker ilgilendiği, konuşup duruma el koyduğunu duyunca çok sevindim. Bu istifaların önüne kararname ile değil de moral ve motivasyonla geçilmesi çok sevindirici bir haber ve de gelişme.

IŞİD'in eline esir düşen 2 askerin cenazelerinin nasıl Türkiye'ye getirildiğini de soran Yeniçağ yazarı, Genelkurmay'daki kaynakların kendisine, '6 IŞİD'li teröristin ölüsü ile takas edildi' dediğini aktardı.

Vehaber Menu