İlahiyatçı Eliaçık: İlahiyat fakültesinde, imam hatipte okuyan bir genç, iki gömlek sonra potansiyel IŞİD’cidir

İlahiyatçı İhsan Eliaçık, 'IŞİD’in fetvalarına dayanak oluşturan kaynaklar ilahiyat fakülteleri ve imam hatiplerde okutulan müfredatta da var.' dedi.
İlahiyatçı Eliaçık: İlahiyat fakültesinde, imam hatipte okuyan bir genç, iki gömlek sonra potansiyel IŞİD’cidir
2017-01-14 14:39:31   Güncelleme: 2017-01-14 14:51:45    

İlahiyatçı İhsan Eliaçık, 'Bugün ilahiyat fakültesinde, imam hatipte okuyan bir genç, iki gömlek sonra potansiyel IŞİD’cidir' görüşünü öne sürdü.

TELE1 yayınında konuşan Eliaçık, Reina’da 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda, saldırganın dışarıdan geldiğini, ancak Türkiye’de de bu tür bir eylemi yapabilecek kapasitede kişilerin olduğunu savundu.

Eliaçık, IŞİD’in 'Namaz kılmayan kırbaçlanır' veya 'Dinden dönenin katli vaciptir' gibi fetvalarına dayanak oluşturan kaynakların ilahiyat fakülteleri ve imam hatiplerde okutulan müfredatta da bulunduğunu öne sürdü.

Eliaçık, Reina saldırısı öncesi ve sonrasında gündeme gelen yılbaşı kutlamalarına karşı yapılan açıklamalarla ilgili de 'Eğer Müslümanlar gerçekten dinlerini biliyor olsalar, Hristiyanların yılbaşını da Hristiyanlar ait kiliselerde kutlamalı. İslam dinine göre Hz. İsa da hak peygamberdir' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü