HDP Sözcüsü: Köpekler insanoğlunun yol arkadaşıdır

HDP'li Ayhan Bilgen, AKP'li milletvekillerinin ''köpekler giremez'' pankartına ilişkin açıklama yaptı.
HDP Sözcüsü: Köpekler insanoğlunun yol arkadaşıdır
2017-01-17 13:47:17   Güncelleme: 2017-01-17 14:07:33    

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, TBMM'de partisinin grup toğllantısında konuştu. AKP ve MHP'ye anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak çağrıda bulunarak '330'u bulur bu paketi Meclis'ten geçirip halka giderseniz açık çağrıda bulunuyoruz, Olur da bir dayatmayla Meclis’ten geçirirseniz, çağrıda bulunuyoruz; Vekillerimizi bırakın, görelim referandumda kim kimi yeniyor?' dedi 

Eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklu olası sebebiye HDP'nin grup toplantısında konuşan Bilgen'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

'Cumhurbaşkanı Meclis’ten mi rahatsız, yoksa siyasi partilerin varlığından mı rahatsız, doğrusu merak ediyoruz. Galiba şöyle diyor Cumhurbaşkanı, '4 parti fazla, 2 olsun.' Zaten istekleri gerçekleşirse bu kez de 'tek parti olsun' diyecek.

'Son bir yıl içinde 500 bin kişi işsiz kalmış durumda. Ama Meclis'in gündemi bu değil.

'Milletvekilleri kızgınlıklarını hayvanlar üzerinden ifade ediyorlar. Köpekler insanoğlunun yol arkadaşıdır.

'Garo arkadaşımız 'Ben kılıç artığıyım' diyor. Duyunca yüzünüz kızarmıyorsa, o çatı altında onu görmeye tahammülünüz yok demektir. Başka ülke parlamentolarında soykırımı reddetmenin çeşitli cezaları var. Siz kalkıp oralarda reddedenleri nasıl eleştireceksiniz?

''Kürdistan kelimesinin tarihi gerçekliği yoktur' diyorlar. Meclis kurulduğunda vekil adlarının altında 'Kürdistan mebusu' yazıyordu.

'Sur’da güya siviller tahliye ediliyorken 9-10 yaşında çocukların maruz oldukları muameleyi görenlerin insanlığında utanması lazım.

 

'Kürt, Sünni, Alevi, Türk olmak, insan olmak şartıyla anlam ifade eder. İnsanlığınızı yitirmişseniz kim olduğunuzun anlamı yoktur.

'Nazım Hikmet diyor ki, 'Dövüşebilirim. Haklı bulduğum, güzel bulduğum her şey için' Biz de haklı bulduğumuz şeyler için dövüşeceğiz.

'12 Eylül’de 30 bin kişi işten çıkarıldı, bugün 135 bin kişi. 12 Eylül’de 120 akademisyen ihraç edildi, bugün 7 bin akademisyen.

'Nazilerin sloganı 'Tek millet, tek devlet, tek lider'. En çok övündükleri şey de 'geniş otobanlar.' Tanıdık geliyor değil mi?

'330'u bulur bu paketi Meclis'ten geçirip halka giderseniz açık çağrıda bulunuyoruz, cezaevindeki vekillerimizi bırakın; siz yüzde 65'siniz, biz yüzde 13'üz bakalım kim kimi yeniyor, halk kimin arkasında duruyor?'

Vehaber Menu