Senegal Ordusu, seçimi kaybeden başkanın OHAL ilan ettiği Gambiya'ya girdi

Komşu ülke Senegal, batı ECOWAS ve BMGK onayıyla askeri müdahale başlattı.
Senegal Ordusu, seçimi kaybeden başkanın OHAL ilan ettiği Gambiya'ya girdi
2017-01-20 00:11:32   Güncelleme: 2017-01-20 00:11:32    

Gambiya'daki siyasi kriz bölgesel ve uluslararası boyuta taşınmak üzere.

1994'te darbe yoluyla iktidara gelen Yahya Jammeh, 1 Aralık'taki seçim sonuçlarını tanımayarak, kaybetmiş olmasına rağmen başkanlığı bırakmıyor.

Seçimi kazandığını söyleyen Adama Barrow, bugün komşu Senegal'in başkenti Dakar'da bulunan Gambiya elçiliğinde 'yemin töreni' yaptı. Burada yaptığı konuşmada Barrow, bugünü hiçbir Gambiyalının hayatı boyunca unutamayacağını söyledi.

Bu sırada Birleşmiş Mİlletler Güvenlik Konseyi (BMGK) de bir karar alarak, Batı Afrika ülkelerinin, iktidarın Jammeh'ten Barrow'a geçmesi için gösterdiği çabaları desteklediğini, ancak bu çabaların öncelikle 'siyasi yollardan' gerçekleşmesi gerektiğini açıkladı.

Bu son vurgu, Nijerya'nın, seçim sonuçlarını uygulamak için Gambiya'ya asker göndereceğini açıklaması üzerine yapılmıştı. Barrow da, uluslararası destek istemişti.

Komşu ülke Senegal, batı ECOWAS ve BMGK onayıyla askeri müdahale başlattı. Ordu sözcüsü Albay Abdu Ndiaye, gece yarısına kadar zaman tanınan Jammeh'in görevi bırakmaması üzerine sınırı geçip Gambiya'ya girdiklerini açıkladı. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü