Başkomiserden Mabel Matiz ve Ayşe Arman hakkında suç duyurusu!

Trans kadın Hande Kader’i 2015 Onur Yürüyüşü'nde kolundan tutan başkomiser,o anın fotoğraflarını paylaşan gazeteci Ayşe Arman ve müzisyen Mabel Matiz hakkında suç duyurusunda bulundu.
Başkomiserden Mabel Matiz ve Ayşe Arman hakkında suç duyurusu!
2017-01-20 16:59:47   Güncelleme: 2017-01-20 17:34:12    

İstanbul'da başkomiser olarak görev yapan Faruk B., 2015 yılı Onur Yürüyüşü'nde LGBT aktivisti Hande Kader'i kolundan tuttuğu anın fotoğraflarını paylaşan Hürriyet yazarı Ayşe Arman ve müzsiyen Mabel Matiz hakkında suç duyurusunda bulundu.

2016'nın Ağustos ayında yakılarak öldürülen trans kadın Hande Kader’i kolundan tutan Başkomiser Faruk B., Kader öldürüldükten sonra sosyal medya hesaplarından fotoğrafı paylaşan Ayşe Arman ve Mabel Matiz’den şikayetçi oldu.

Sabah'ın haberine göre, Arman hakkında soruşturma başlatıldı. Ayşe Arman'ın savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye davet edildiği öğrenildi.

İstanbul Anadolu Başsavcılığına Hürriyet yazarı Ayşe Arman ve müzisyen Mabel Matiz'le ilgili suç duyurusunda bulunan Başkomiser Faruk B., geçtiğimiz Ağustos ayında yakılarak katledilen Hande Kader'e 2015 Onur Yürüyüşü sırasında saldırdığı sırada gazeteciler tarafından çekilen fotoğrafını Arman ve Matiz'in sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığını, bu şekilde 'hedef gösterildiğini' ileri sürdü.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü