Hayvan hakları savunucularından çağrı: Madame Coco'dan alışveriş yapmayın...

Hayvan hakları savunucuları, kaz tüyü yastık satışlarını sona erdirene kadar Mademe Coco'dan alışveriş yapılmaması çağrısı yaptı.
Hayvan hakları savunucularından çağrı: Madame Coco'dan alışveriş yapmayın...
2017-01-28 19:22:20   Güncelleme: 2017-01-28 20:21:52    

Kazlara türlü eziyetler sonucunda tüylerinin gasp edilmesiyle elde edilen kaz tüyü yastıklar nedeniyle Madamecoco'ya boykot başlatıldı.

Hayvan hakları savunucuları, kaz tüyü yastık satışlarını sona erdirene kadar Mademe Coco'dan alışveriş yapılmaması çağrısı yaptı.

KAZ TÜYÜ YASTIKLAR NASIL ÜRETİLİR?

Tüylerin elde ediliş şekli 2 türlüdür:

1-Mezbaha Yolumu:

Ördekler, kazlar veya tavuk gibi kuşların tüyleri kanatlı sektö- rünün karlı bir yan ürünü olarak kabul edilmektedir. Tüketiciler, kümes hayvanlarının etini genellikle genç dönemlerinde tercih ettiği için, kanatlılar genelde ilk tüy değiştirme mevsiminden sonra öldürülür. (Böylelikle hem değişen tüyleri hem de üstündeki tüylerinden yararlanılır). Tüyleri almak için normal proses 1 ila 3 dakika boyunca sıcak suda haşlanmasını gerektirir. Haşlama tüylerin daha kolay alınmasına imkan sağlar. Sonrasında, uçuş tüyleri elle çıkarılır. Vücut tüyleri tüy yolma makinesi ile veya elle kaldırılır. Son adım tüyleri ayrıştırmak ve yıkamaktır.

2- Canlı Haldeyken Yolum:

Ördekler ve kazlar gibi kanatlılar, eti ve kaz ciğeri üretiminin yanı sıra tüylerinin yolunması ile de daha karlı hale getirildiği için, büyük gruplar halinde yetiştirilir. Tüy yolumu, genellikle her 6-7 haftada, eski tüylerinin dökümü ve yenileriyle değişimi esnasında yapılır. Genellikle tüyleri toplanmadan önce, pisliğinin tüylerini kirletmesini önlemek amacıyla günlük beslenmesine ara verilir. Yolum, işçinin dizlerinin arasında kazlar baş aşağı tutularak yapılır. Bu yöntem genellikle hayvanlarda boğulmaya ve ya yaralanmalara neden olabilir. Eti için yetiştirilen kazların tüyleri, tüm yaşamları boyunca maksimum 4 kez yolunur. Hayvanlar için oldukça acı verici bir süreç olan canlı yolum işlemi, hayvanların derisinde çoğunlukla kanama, yırtılma ve açılmalara neden olur. Mevsime bağlı olarak tüylerinin tekrar çıkma sürecinde birçok hayvansa, ısınamadığı için hayatını kaybeder. Bu zulme ortak olmayın, alternatif ürünler kullanın.

 

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü