Erdal Beşikçioğlu'ndan 'Arda Turan' açıklaması

Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Arda Turan'ın 'evet' demesine ilişkin gösterdiği tepkiyle ilgili açıklama yaptı.
Erdal Beşikçioğlu'ndan 'Arda Turan' açıklaması
2017-02-04 23:05:36   Güncelleme: 2017-02-04 23:05:36    

Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, 'Evet' kampanyasına katılan Arda Turan'a gösterdiği tepkiyle ilgili konuştu.

Hürriyet'ten Hakan Gence'ye bir röportaj veren Beşikçioğlu, Arda Turan'la ilgili 'Sen bu ulusa mal olmuş bir futbolcusun. Bir taraf olmanın manası yok. Arda’yla sohbet etmiş, sohbetinden hoşlanmış bir adamım... Evetçi, hayırcı diye ayrışacak mıyız?' ifadelerini kullandı.

Beşikçioğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'İdeolojik akıllara çok fazla alet olmamak gerek. Biz 70 milyonun sevdiği insanlarız. Bir taraf olmak ya da bir tarafa alet olmak doğru değil.

Twitter’da paylaştığım metin, Georg Büchner’in yazdığı, ‘Woyzeck Masalı’ndan bir alıntı. ‘Evette hayır mı suçlu yoksa hayırda evet mi suçlu düşünün bunu’ diyerek aslında bu ortama bizi sürükleyen durumu bir kez daha değerlendirin’ diyorum. Yani evet ve hayırlarla toplumu ayrıştırmayınız.

Sen bu ulusa mal olmuş bir futbolcusun. Bir taraf olmanın manası yok. Arda’yla sohbet etmiş, sohbetinden hoşlanmış bir adamım... Evetçi, hayırcı diye ayrışacak mıyız? Bu süreçte insanlar, siyasilerin anlattıklarını dinleyip ona inansınlar, sonra da kendilerine göre ‘evette hayır mı suçlu, hayırda evet mi suçlu’, bu süreci değerlendirsinler.'

Vehaber Menu