Beyoğlu’ndaki Kırmızı Kedi Yayınevi’ne saldırı: Sabahattin Önkibar akıllı olsun

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Kırmızı Kedi Yayınevi’ne gelen kar maskeli iki kişi 'Sabahattin Önkibar akıllı olsun' diye bağırarak binanın camlarını kırdı.
Beyoğlu’ndaki Kırmızı Kedi Yayınevi’ne saldırı: Sabahattin Önkibar akıllı olsun
2017-02-11 08:39:31   Güncelleme: 2017-02-11 08:39:31    

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başvurusuyla Önkibar’ın 'Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey' kitabı hakkında toplatma kararı verilmişti.

Odatv’nin haberine göre, 16.50 sularında gerçekleşen saldırıda kar maskeli iki kişi yayınevinin camlarını kırıp 'Sabahattin Önkibar akıllı olsun' diye bağırarak kaçtı.
‘Yaptıklarına pişman olacaklar’

Olayın ardından çağrılan polis ekiplerinin 45 dakika sonra geldiği belirtildi.

Yayınevinin sahibi Haluk Hepkon, ilk açıklamasında şöyle dedi: 'İki tane tetikçi tutmuşlar. Böyle şeylere pabuç bırakacak insanlar değiliz. Mustafa Kemal’in dediği gibi ‘Geldikleri gibi giderler’. Bu tür saldırılarla tavrını değiştirecek, geri adım atacak bir yayınevi değiliz. Bunları yapanlar yaptıklarına pişman olacaklar.'

Daha sonra yayınevinden yapılan açıklamada, saldırı ‘terör’ olarak tanımladı: 'Bugün yazarımız Sabahattin Önkibar’ın toplatılan kitabını bahane ederek Kırmızı Kedi Yayınevi’ne yapılan saldırı açık bir terör saldırısıdır. Yüzlerini maskeyle gizleyen iki teröristin bir yayınevine saldırması Türkiye’nin geldiği yeri göstermesi açısından önemlidir. Kitaplar ve fikirler yasaklanarak, toplatılarak yok edilemez. Çalışanlarımıza ve binamıza çekiçlerle saldıranlar aslında yayınevimize değil ülkemizin aydınlanma ve demokrasi birikimine saldırmışlardır. Korkudan yüzlerini gizleyen bu iki zavallı terörist hakkında yapılacak tahkikatın takipçisi olacağız.'

Vehaber Menu