CHP'li Böke'den bakana 'Gonuşmadan geçmeycen' diyen çiftçiye gönderme: 'Gonuşarak bir yarın inşa edeceğiz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na memleketi Antalya'da bir pazarcının 'Gonuşmadan geçme' dediğini hatırlatarak, 'Gonuşmadan geçme' değil gonuşarak bir yarın inşa edeceğiz diyen İzmirliler'le bir aradayım. Türkiye'nin genel resminde de bu yönde bir 'hayır' olduğu belli' dedi.
CHP'li Böke'den bakana 'Gonuşmadan geçmeycen' diyen çiftçiye gönderme: 'Gonuşarak bir yarın inşa edeceğiz'
2017-02-26 17:04:22   Güncelleme: 2017-02-26 17:04:22    

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sözcüsü Selin Sayek Böke, seçim bölgesi İzmir'de DHA Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti.

CHP İzmir Milletvekili Böke, memleketi Antalya'da Döşmealtı pazarını ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir pazarcı arasında geçen konuşmayı hatırlattı.

Pazarcının motorin ve gübre fiyatlarını söylemesiyle o tezgahtan uzaklaştığını söyleyen Böke, pazarcının ardından 'Gonuşmadan geçmeycen, cevap vercen, çiftçi ne yapıyor' diye sitem ettiğini belirtti.

'SAHA DEĞİŞİME ÇOK HAZIR'

Böke, şunları söyledi: 

'Saha değişime çok hazır. Hazır olduğu değişim bugün üzerine dayatılmış olan bu saray rejimine itiraz. Burada kulağınıza fısıldayarak 'Ben aslında hayır diyeceğim ama hayır dememe izin vermiyor' diyenlerden 'kuvvetle evet'ini de söyleyip ama sizinle 'hayır'ı da konuşabilen demokratlarla ve bununla birlikte 'kuvvetle hayır' diyenlerle de karşılaştık. Gözlemim şu; Neredeyse herkes Türkiye'nin artık bu kutuplaşma, ayrışmadan, bu birbirinin gözünün içine bakamaz hale getirilmiş halinden yorulmuş olduğu ve herkesin ortak bir biçimde 'hayır' diyerek yeniden birlikte yaşamak için 'biz buradan bir demokrasi kuracağız' deme heyecanında olduğuydu. Bu gözlemimi sınırlı bir coğrafyada söylemiyorum. Biz geldiğimiz günden beri Narlıdere'de, Karabağlar'da Bozyaka'nın içinde esnafla kahvelerde, fabrikada işçilerle farklı yerlerde farklı siyasi görüşlere, farklı etnik kimliklere sahip birçok vatandaşımızla konuşma fırsatı bulduk. Bu 'hayır' birlikte yaşamak, bir demokrasi inşa etmek, farklılıklarımız üzerinden yapılan siyaset değil birbirimizi dinleyen bir siyaset istiyordu. Ben Antalya'da Sayın Çavuşoğlu'nun deneyiminden bambaşka bir deneyim yaşadım. 'Gonuşmadan geçme' değil gonuşarak bir yarın inşa edeceğiz diyen İzmirlilerle biraradaydım. Türkiye'nin genel resminde de bu yönde bir 'hayır' olduğu belli.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü