Aydın Doğan hakkında zorla getirme kararı, Hande Fırat'tan istifa

15 Temmuz sonrası AKP'nin desteğiyle Hürriyet'in Ankara Temsilcisi yapılan Hande Fırat'ın, 'Karargâh rahatsız' manşeti sonrası gelen tepkilerin ardından istifa ettiği ileri sürüldü. Diğer yandan Aydın Doğan ve Ersin Özince'nin de aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı akaryakıt kaçakçılığı davası devam ediyor.
Aydın Doğan hakkında zorla getirme kararı, Hande Fırat'tan istifa
2017-03-01 21:27:14   Güncelleme: 2017-03-01 21:27:14    

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın istifa ettiği ancak gazete yönetiminin karar veremediği ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hürriyet gazetesinin tartışma yaratan 'Karargâh rahatsız' haberine ilişkin olarak 'Çok çok çirkin, terbiyesizlik, seviyesizlik, bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi, TSK'yı haydi haydi rahatsız etmiştir, herkes yerini, konumunu bilecek. Bizi kendi içimizde kim birbirine düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini ödeyecektir' şeklindeki sert çıkışının ardından Ağustos 2014'ten bu yana Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturan Sedat Ergin görevden alındı yerine Hürriyet yazarlarından eski Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila getirildi.

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Medyaradar'a gelen kulis bilgilerine göre, tepe yönetimiyle konuştu ve istifasını sundu ama bu istifanın kabulü gazetenin başına ne getirecek ya da kamuoyunda nasıl yankı bulacak kimse kestirilemediği için istifa kabul edilmedi ama red de edilmedi. Habere göre istifa masada bekliyor.

Diğer yandan Aydın Doğan'ın yargılandığı davada zorla getirilme kararı çıktı.

Petrol Ofisinde organize şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin Aydın Doğan ile Ersin Özince'nin de aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı davada, Doğan hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı çıkarıldı.

Vehaber Menu