Metin Feyzioğlu: Sözlerim çarpıtıldı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına katıldı.
Metin Feyzioğlu: Sözlerim çarpıtıldı
2017-11-17 18:39:03   Güncelleme: 2017-11-17 18:39:03    

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında, 'Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin' yorumu yaptı.

Feyzioğlu'nun bu sözleri çok tartışıldı. Özellik sosyal medya kullanıcıları ve CHP'li vekiller tarafından Feyzioğlu'nun sözleri sert bir şekilde eleştirildi.

 

Metin Feyzioğlu, bugün yaptığı açıklamayla eleştirilere yanıt verdi. Feyzioğlu 'Ben duygusal olamam, doğruyu söylerim' anlamındaki cümlemi cımbızladılar. Söylediğim doğru neydi peki? Ortada bir yanlışlık ve haksızlığın olduğu' ifadelerini kullandı.

Kendisine yönelik eleştiri yöneltenler arasında bir kaçak FETÖ sözcüsünün olduğunu yazan Feyzioğlu, şu 4 maddeyi sıraladı:

1) 'Açlık grevi suç değildir. Buna dayanan bir suçlama ve tutuklama olamaz.'Aylar önce, ben söylemiştim bunu. Programda da tekrar ettim.

2) 'Açlık grevi başladıktan sonra gelen örgüt üyeliği suçlaması bana inandırıcı gelmedi.' Daha önce söylemiştim, programda bir daha söyledim.

3) 'KHK ile ihraç edilme sorunu, yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. İhraçlar, yargı denetimine açılmak zorundadır.' Söyledim, söylemeye devam ediyorum.

4) 'Avrupa Konseyi ve İnsan Hakları Mahkemesi yanlış yapmıştır. İhraçlara dair başvurulara bakmak yerine, ne zaman aktif şekilde çalışacağı bile belli olmayan idari bir kurulun kararını beklemek olmaz.' Söylemiştim defalarca. Yine söyledim.

Fezyzioğlu şöyle devam etti;

'Radyo programında Sunucunun 'Niye daha candan savunmuyorsunuz Nuriye ile Semih'i?' sorusu üzerine şöyle cevap vermişim:

'Daha ne yapayım? Ben hukukçuyum. Bu iki kişiyi evlat edinmemizi beklemesin kimse, ama yanlışlıkları söylemek zorundayım. Yani önceki cümlelerimle birlikte diyorum ki; ‘olaylara duygusal bakamam.’ Ve bir kez daha ekliyorum; bu gerekçeyle suçlama ve tutuklama yanlıştır.

Biz; üniter devleti, milli devleti, kimseye ayrımcılık yapmadan herkesi kucaklayan Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini savunuyoruz. Bundan rahatsız olanlar var.

İşte organize saldırıların nedeni bu.

Saygılarımla bilgilerinize sunarım.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü