THY Uçağına Yakıt Koymayı Unuttular

İstanbul’dan Ankara’ya gidecek olan THY uçağı, kalkmak üzereyken yeterli yakıtı olmadığı anlaşıldı... Pilot, ani bir frenle uçağı durdurunca yere düşen hosteslerden biri yaralandı.
THY Uçağına Yakıt Koymayı Unuttular
2018-03-05 04:18:50   Güncelleme: 2018-03-05 15:21:52    
Hostes videoları için tıklayın

Cumartesi gecesi İstanbul'dan Ankara'ya gerçekleşen TK-2182 sayılı uçuşta yakıt skandalı yaşandı. Uçak, piste çıkmak üzereyken ‘yakıtının olmadığı' anlaşıldı. Pilot ani fren yapınca hosteslerden biri yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yakıt skandalı nedeniyle 21 uçağı tam 2 saat sonra havalandı.

3 Mart gecesi İstanbul'dan Ankara'ya uçmak için THY'nin uçağını seçen yolcular korku dolu anlar yaşadı.  21 uçağı için terminalden otobüse binen yolcular önce uçağı binmek için otobüsün içinde 15 dakika beklediler. Uçağa binen yolcular, tekerlerin dönmesi için yine beklemeye başladılar. Uçak saat 21.45'te piste doğru yol almaya başladı.

HOSTESİN KAŞI AÇILDI

Uçak, uçuş yoluna girmek üzereyken ani frenle yapınca tüm yolcular şok yaşadı. Bu sırada ön bölümdeki hosteslerden biri kafasını karşı bölmeye çarptı. Kaşı açılan hostese VIP bölümünde bulunan DSP eski genel başkanı Zeki Sezer yardım etti.

Ani fren yaparak durulması yolcuları tedirgin etmesine rağmen bilgi verilmemesi kafaları karıştırdı. Uçuş trafiğini engellememek için uçak biraz kenara alındı. Bir süre sonra pilotun 'Pistin ortasında durduk, yakıt alıyoruz' anonsu geldi. Yakıt yüklemesi yapıldıktan sonra pilot bu defa 'Yakıtımı aldık, kızımız (hostes) hastaneye kaldırıldı, yolculuğumuza devam ediyoruz' duyurusunu yaptı.

2 SAATLİK RÖTARLA UÇTU

Yakıt skandalı ve ani fren nedeniyle bazı yolcular fenalık geçirdi. Tansiyonu düşen bir yolcuya ilaç verildi. 21.00 uçağı pistten ancak 23.00'te ayrıldı. 2 saatlik rötar sırasında yolculara bilgi verilmemesi eleştirilere neden oldu.

YAKITSIZ GİDİYORMUŞUZ, ÖLDÜRECEKMİŞ BİZİ YA!

Bekleme sırasında uçakta bulunan bir yolcu, yakıt yüklü tanker yaklaşınca ‘video çekeceğim' diyerek yaşananları kayıt altına aldı. Bu sırada yanında bulunan arkadaşının '…yakıtsız gidiyormuşuz ya, öldürecekmiş bizi ya..' dediği duyuldu.

Vehaber Menu