Saadet Yolunu Seçti

Sergilediği koyu muhafazakar çizgi nedeniyle cumhuriyet değerleri üzerinden sorulan soruların sık sık muhatabı olan Saadet Partisi yönetiminden bugüne kadar konuyla ilgili yapılan en net açıklamaydı
Saadet Yolunu Seçti
2018-03-09 13:41:11   Güncelleme: 2018-03-10 01:53:50    

KRT’de Çağlar Cilara’nın sorularını yanıtlayan Birol Aydın cumhuriyet değerlerinin kendi değerleri olduğunu belirterek 'Bizim cumhuriyet ile sorunumuz olamaz. Cumhuriyet bizimdir. İstiklal Harbi’ni, topyekun millet olarak ortaya koyduk. Büyük bir badireden çıktık, yeni bir Cumhuriyet inşa ettik. Ve bu Cumhuriyet bütün mazlumların şemsiyesi haline gelmiştir, sığınacak limandır. Bu ülkenin kuruluş değerleri, bizim kuruluş değerlerimizdir' dedi.

‘Her yere imam hatip yanlış’

Her yere imam hatip okulu açılmasının da yanlış olduğunu da belirten Birol Aydın, 'İktidar, ihtiyaç olsun olmasın her yerde İmam Hatip açma sevdasına düşmüş. Bugün ihtiyaç olan yerlerde İmam Hatip açılması pek tabi çok doğaldır ama bugünkü hükümet her kesimi valileri de, kaymakamları da İmam Hatip açma furyasına sevk etmiş olmaları bizim açımızdan doğru bir şey değil' dedi.

‘Başka türlü cumhuriyet kurulamazdı’

Atatürk ile ilgili soru üzerine de Birol Aydın, 'Atatürk kahramandır. Güçlü bir liderliği, güçlü bir teşkilatçılığı, güçlü bir öngörüsü olan kahramandır. Başka türlü cumhuriyet kurulamazdı' diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü