Başaran Holdinge Ait Özel Jet İran'da Düştü

Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a giden Başaran Yatırım Holding'e ait özel jette bulunan Hüseyin Başaran'ın tatil için Dubai'de olan bekarlığa veda partisinden dönen kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşı hayatını kaybetti. Mina Başaran'ın 14 Nisan'da düğünü olduğu öğrenildi
Başaran Holdinge Ait Özel Jet İran'da Düştü
2018-03-12 10:02:29   Güncelleme: 2020-08-22 23:05:37    

Reuters, İran’ın güneybatısında düşen jette bulunan 11 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Atatürk Havalimanı’na gelmek üzere yola çıkan Başaran Yatırım Holding’e ait Challenger 604 tipi jette sekiz yolcu ve üç mürettebat bulunuyordu.


Uçağın radarda son görüntüsü Türkiye saatiyle 17.40’ta alındı.Görgü tanıklarına göre, uçak alev aldıktan sonra dağa çarparak düştü.

DHA’nın aktardığına göre, jette Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran ve yedi arkadaşı bulunuyordu. Mina Başaran’ın gelecek ay düğünü olduğu öğrenildi.

Fotoğrafta yer alan isimler: Mina Başaran, Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh ve Sinem Akay.


Başaran’a ait iki iş jeti bulunuyor. Bu uçaklardan biri daha uzun menzilli Global Express (tescili TC-FRK), diğeri de İran’da düşen Challenger 604’tü.

Çift motorlu Challenger 604, Kanadalı Bombardier şirketi tasarımı. Orta menzilli uçağın yolcu kapasitesi 12. Başaran Holding’e ait uçak 2001 modeldi. İmalat numarası ise 5494’tü.

AirportHaber’in haberine göre, pilot kalktıktan sonra kule ile son temasında alçalma talebinde bulundu.

Uçak kalktıktan bir süre sonra tırmanmayı henüz tamamlamadan TC-TRB kuyruk tescilli uçağın pilotunun kule ile temasa geçerek, 'Alçalma talep ediyorum' dediği kaydedildi.

Pilotun bu talebinden sonra uçakla irtibatın tamamen kesildiği öğrenildi. Bu bilgilerin ışığında, uçakta teknik bir arıza ya da kuş çarpması ihtimalleri gündeme geldi. Uçağın kaptan pilotunun Beril Gebeş, ikinci pilotunun ise Melike Kuvvet olduğu öğrenildi. Uçağın kabin memurluğunu ise Burcu Gündoğar Urfalı yapıyordu.

İran Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temasa geçen pilotların, 36 bin feet yani yaklaşık 12 bin metrede uçtukları, 37 bin feet yani 12 bin 300 metreye yükselmek için izin istedikleri öğrenildi.

İran Devlet Televizyonu güçlükle sürdürülen arama kurtarma çalışmalarının ardından düşen Türk uçağının enkazına ulaşıldığını duyurdu. Devlet televizyonu, uçakta bulunan 11 kişinin de hayatını kaybettiğini aktardı.

Vehaber Menu