Red Devils MC Istanbul, yaşam savaşı veren hayvanlara mama dağıttı, kedi evi yaptı

Motosiklet grubu Red Devils MC Istanbul'dan yapılan açıklamada 'Önümüzdeki bir haftanın hava durumuna bakarsanız tek bir gün dışında her günün yağmurlu olduğunu göreceksiniz. Bizler betonarme çatılarımızın altında sıcacık evlerimizde rahat bir şekilde yaşıyor olabiliriz ancak bu dünya sadece bizim değil, sokakta yaşayan ve bizim dilimizi konuşamayan dostlarımız da var. ' denildi.
Red Devils MC Istanbul, yaşam savaşı veren hayvanlara mama dağıttı, kedi evi yaptı
2018-03-17 21:47:39   Güncelleme: 2018-03-17 22:02:41    

Motosiklet grubu Red Devils MC Istanbul sokakta yaşam savaşı veren hayvanlara ev yapıp mama dağıttı. Gruptan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İnsanlar olarak biz, tarihin başından itibaren her daim doğayı tahrip ettik ve evcilleştirdiğimiz canlılara karşı sorumluluğumuzu çoğunlukla gözardı ediyoruz. Bu nedenlerle Red Devils Mc İstanbul ailesi olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

İlk etapta fotoğraflarda gördüğünüz şekilde strafordan kedi evleri yaptık. Kadıköy ve çevresinde kedilerin yoğun yaşadığı alanları belirleyip 'evlendirdik'. Her birimiz bir birey olarak elimizi taşın altına koyup bu gibi evlerden birer tane yapsak yeterli.

Tabi bu noktada bir iki önemli püf nokta var, çok tecrübeli olmayan arkadaşlar için belirtelim. Kedi evlerinde kapıyı mümkün olduğu kadar yukarıya yakın şekilde yapın, kediler için o kapıdan girmek çocuk oyuncağı olacağı gibi ne kadar yüksek olursa dışarıdan soğuk ve su alması da o derece zorlaşacaktır. Bir diğer konu ise, kedi evlerinin içine eski gazeteleri yırta yırta koymanız, ne yazık ki iyi niyetli bir şekilde yün, kumaş vb malzemeler kullanılıyor ancak bu malzemeler kolay kolay kurumadığı için kedilerin bir süre sonra hastalık geçirmesine, uzun süre iyileşememesine sebep oluyor. Gazete kağıtları hem kedilerin tüylerindeki ıslaklığı çok iyi alıyor hem de hızlıca kuruyor (hatta belirli aralıklarla değiştirilmesi de çok kolay) bu nedenlerle kedi evlerinizin iç malzemesi için en doğru karar, bol bol eski gazete.

Bu evleri yapıp yerleştirdikten sonra da görevimiz tam anlamıyla bitmiyor, belirli aralıklarla evlerin sağlamlığının kontrolünü yapmak durumundayız çünkü insan görünümlü bir takım mahluklar nedeni bilinmemekle beraber bu kedi evlerini tahrip etmekten keyif alıyorlar. Bu kontroller sırasında biraz mama da bırakmayı ihmal etmeyin.

İşte, sokaktaki canlarımıza yardım etmek bu kadar basit, bizden bekledikleri bir şey yok, sadece ellerinden aldığımız doğaya karşılık kendi yaşam alanlarımızda, yaşam haklarına saygı duyalım yeter.

Vehaber Menu