TSK'dan Demirci Kawa heykeli açıklaması

TSK, Afrin'de ÖSO tarafından yıkılan Demirci Kawa heykeline ilişkin açıklama yaptı.
TSK'dan Demirci Kawa heykeli açıklaması
2018-03-19 09:54:19   Güncelleme: 2018-03-19 09:54:19    

Afrin kent merkezinin ÖSO kontrolüne geçmesinin ardından ÖSO güçlerinin bölgedeki Demirci Kawa heykelini yıktığı görülmüştü.

Konuyla ilgili açıklama yapan TSK 'Sivil/masum kişilerin hayatı, çevre, tarihi eserler ve dini/kültürel yapılar Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır' dedi.

Açıklamanın ilgili bölümü şöyle:

'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından harekât alanında, en modern harp silah, araç ve gereçleri ile mühimmat, uluslararası hukuka uygun olarak, gecikme pahasına, diğer hiçbir ülkenin göstermediği dikkat ve hassasiyetle, masum insanlara ve çevreye zarar vermeden etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Aynı zamanda harekâtın başlangıcından itibaren, harekât alanında bulunan dini ve kültürel yapılar, tarihi eserler ve arkeolojik kalıntılar ile kamu yararına faaliyet gösteren tesisler de kesinlikle Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının hedefleri arasında bulunmamaktadır.

Sivil/masum kişilerin hayatı, çevre, tarihi eserler ve dini/kültürel yapılar Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır.

Bu hususlara ilave olarak, Hava Kuvvetlerimiz ve Kara ateş destek vasıtalarımız tarafından, uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır.'

Vehaber Menu