Sex and the City yıldızı Cynthia Nixon, New York Valiliğine adaylığını koyacak

Sex and the City dizisindeki rolüyle ünlenen aktris Cynthia Nixon, New York Valisi olabilmek için adaylığını açıkladı.
Sex and the City yıldızı Cynthia Nixon, New York Valiliğine adaylığını koyacak
2018-03-20 15:25:04   Güncelleme: 2018-03-20 15:25:04    

ABD yapımı Sex and the City dizisindeki rolüyle tanınan Cynthia Nixon, New York Valisi olabilmek için seçimlere adaylığını koyacağını açıkladı.

BBC'nin haberine göre 51 yaşındaki Nixon, seçilmesi halinde New York eyaletinin ilk kadın ve kamuoyu önünde biseksüel olduğunu açıklayan valisi olacak.

Dizide Miranda Hobbs karakterini canlandıran Nixon, görevdeki New York Valisi Andrew Cuomo'ya karşı yarışacağını Twitter'dan duyurdu.

1998-2004 yılları arasında yayınlanan Sex and the City dizisinde kariyer odaklı bir avukatı canlandıran Nixon, 2004'te Emmy Ödülü'ne layık görüldü. Nixon, ödülü şimdinin ABD Başkanı Donald Trump'tan aldı. Nixon, yıllar sonra Trump'ın başkan adaylığına tepki göstermişti.

Biseksüel olduğunu açıkladıktan sonra 2002'de Christine Marinoni ile evlenen Nixon'ın eşi Marinoni de LGBTİ hareketinin destekçilerinden. Marioni, aynı zamanda bir ay önce istifa eden Demokrat New York City Valisi Bill de Blasio'nun ekibindeydi.

Nixon da New York'ta kaliteli eğitime erişimde eşitlik için kampanyalar yürüttü.

'ÜLKEDEKİ EN EŞİTSİZ EYALET BİZİZ'

Ünlü aktris, adaylığı için vaatlerini paylaştığı videoda sıraladı ve 'New York'u seviyorum. Hiçbir zaman başka bir yerde yaşamak istemedim. Ama artık bir şeyler değişmek zorunda' ifadelerini kullandı.

Hükümetin New York'ta istihdam ve sağlık bakımı için çabalaması, toplu tutuklamaların sonlanması ve bozuk metronun tamiri gibi konularda hareket geçmesi gerektiğini söyleyen Nixon, sözlerine şöyle devam etti:

Vehaber Menu