Başbakan Binali Yıldıram'a Şamil Tayyar soruldu:Kamuoyuyla Paylaşmak Uygun Değil

Başbakan Binali Yıldıram'a Şamil Tayyar soruldu:Kamuoyuyla Paylaşmak Uygun Değil
2018-03-23 17:55:55   Güncelleme: 2018-03-23 18:04:08    

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın varlıklı işadamların tahliyesi için milyon dolarların döndüğü ‘FETÖ borsası’ kurulduğu yönündeki sözleri için 'Kamuoyuyla paylaşmak yerine partimize ya da yargıya taşıması daha doğru' dedi.

Tayyar 'Gaziantep’te çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor. Ben bunu söylüyorum. Evet. İtirafçı adı altında işadamlarını serbest bırakıyorlar. Türkiye’nin birçok yerinde var bu' demişti. Tayyar, bilgilendirdiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 'Üzerine gidin' talimatı verdiğini açıklamıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise Tayyar’ı 'Talihsiz bir açıklama, siyaset sorumluluk getirir' diye eleştirmişti.

Cuma namazının ardından konuşan Yıldırım’a, Tayyar’ın sözleri soruldu.

Başbakan şöyle konuştu: 'Türkiye topyekûn olarak başına en büyük belalardan biri olan FETÖ ile amansız mücadele veriyor. Bu mücadele hakkında şüphe uyandıracak her türlü girişim asla ve asla kabul edilemez. Bir arkadaşımızın bu yönde kuşkuları varsa bunu kamuoyu ile paylaşmak değil partimizin yetkili organlarına ya da yargıya intikal ettirilmesi daha doğru bir yol olur.'

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü